tisdag 30 september 2008

Skoldax!


Två snygga kusiner i sina skoluniformer.

måndag 29 september 2008

Investering!

Idag har jag gjort en dyr investering till mitt scrappande. Jag har köpt ett nytt alfabet till min QuicKutz. Jag köpte Roxy stil, tycker den är så snygg! Jag hade bara ett litet alfabet i Moxie stil men har alltid saknat lite större bokstäver. Nu ska här göras L-O:s, hoppas barnen kommer i säng tidigt ikväll så man får lite tid för pyssel! Jag har en idé på ett kort vi fått på kusinerna från Irland där de har skoluniform. Men det är visst både matteläxa samt musikläxa på gång. Musikläxan fick de idag för att de varit så stökiga på musiklektionen idag :( Hoppas det blev en lärpenning för dem! Nej nu känner jag att jag måste fram med lite papper!

lördag 27 september 2008

Trevlig helg!


Idag har vi ej gjort något speciellt. Vill bara önska alla mina vänner en trevlig helg!

fredag 26 september 2008

Första gluggen!


Äntligen har J:s första tand lossnat! Hon är så stolt, hon har visat alla hon träffar. När vi var på Statoil stod hon bara och gapade mot kassörskan, hon tittade lite konstigt på J så till slut var jag tvungen att tala om orsaken till hennes gapande.

Nu har vi höst på dörren också.....


En midsommarnattsdröm!


Sedan jag fick mitt senaste material från Scraphuset har jag haft denna L-O i huvudet. Jag har länge velat göra något med detta kort men aldrig hittat de rätta färgerna för det. Det här kortet gillar jag verkligen, jag tog det midsommarafton -07 när vi var till Norrfällsviken och hälsade på mormor och morfar i husvagnen. Kortet har jag för övrigt tagit med min mobilkamera. Jag gillar att man kan göra om korten i sådan här brun gammaldagsstil, har glömt vad det heter. Här står iallafall J och tittar på de som dansar runt stången, det tog en stund innan hon ville vara med. Jag önskar man kunde se vad hon tänker.......

torsdag 25 september 2008

En fin bukett rosor!


Byggare Bob tackade för sig med denna vackra bukett och den fina vinflaskan!

onsdag 24 september 2008

Min käre svåger:)


Ja... inte på bilden alltså.....utan det är han som har tagit bilden. Tack så mycket för de fina bilderna! Kanonfina! Nu har jag lite scrapmaterial.

Värsta vrålåket!


Sonen kom hem med denna häftiga lastbil. Ett bygge han gjort på träslöjden. Det är i allafall första träscanian jag sett!

Härliga friskluft!


Febern håller i sig än! Både jag och gumman har fortfarande 38 grader och över. Efter middagen var vi trots allt ut på en liten promenad, vi har inte fått oss någon friskluft sen lördags. Det var verkligen härligt! Det var nästan som att komma ut från ett fängelse! Tog ut kameran för att föreviga ett av de sista äpplena, skulle vilja framkalla kortet i svartvitt och rama in.

tisdag 23 september 2008

Fortsatt feber........


Feber, feber, feber.........

måndag 22 september 2008

Fortsatt feber i blåa villan!




Både jag och lilla gumman har fortsatt feber. Tråkigt när det är så underbart väder ute. Man sitter inne och ser allt damm som frodas i den lågt stående solen. Tvätt och strykhögen växer.... Men mysigt har vi! Vi har gjort egna klippdockor idag och sett på film. Jag har även gjort en liten plantering som jag tycker passar så bra på min hylla i köket. Har sökt något i plåt och hittade denna på halva priset och tyckte att den var som gjord för hjärtan på tråd. Hittade även dessa fina svampar som passar väl till årstiden. Snart kan man kanske byta ut dem mot en minipumpa och sedan till en liten tomte eller något annat juligt. Det är så kul att kunna variera. Hittade även de gamla ljuslyktorna i mitt skåp som också passar så bra till. Jag trodde väl aldrig att jag skulle vilja ha dem framme igen, men nu är de så fin mot denna blomma.



Jag fick även det jag beställt från Scraphuset idag. Gillade verkligen dessa papper. Har även fått lite julpapper.

Lite gamla alster!




Har inte orkat kolla scannern än så därför fotade jag några av mina gamla L-O:s. Jag gjorde dem för ungefär ett år sedan, förutom det på sonen när han fyllde 10 år.

söndag 21 september 2008

Dagisutflykt!





Måste visa en bild som jag fått av dagis under veckan som var. Fröknarna på lilla gummans dagis är helt fantastiska! De fotograferar det som händer på dagarna och sedan sitter de på kvällarna och mailar till föräldrarna vad som hänt under dagen. Det går inte en hel vecka utan att man fått några bilder av dem. Det är så roligt, både för barnen och oss vuxna. I veckan som gick var det dags för utflykt med egen matsäck(det var nog det roligaste av allt). De gick upp på vårt vackra berg och fikade, letade skatter som te x pinnar och stenar, sedan var de även på älgjakt! Skulle tro att alla älgar inom några mils radie försvann spårlöst.... hellre springer de nog rakt på en jägare med gevär, än konfronteras med J:s avdelning på 20 vilda 3-5 åringar! Ingen älg blev fälld men många fina skatter blev det.



Kojbygge för febrig tös!


Det bästa denna tösen vet är att få ställa till med ett rejält kojbygge i vardagsrummet! Det är väl inte direkt det bästa mamman vet...... allra helst inte när man har isglass därinne som sakta smälter ned medan man är helt uppslukad av häxan surtant på TV:n. Nu är vi i allafall 2 sjuklingar i huset. J har fått feber idag, visar dock inga förkylningstecken i övrigt. Helgen är slut men det verkar som vi blir hemma ett tag till! Vi kanske till och med kan få till lite pyssel, ni får väl se bildbevis om vi är kreativa!
Min lilla kloka tös har just berättat för mig vad hon ska bli när hon "bliva stur". Hon ska bli polis men ska sommarjobba som bibliotikarie! Det blir bra, då får jag mig nog en massa bra böcker lagom till semestern.....

lördag 20 september 2008

Brittsommar!


Tänk att det blev en riktig brittsommardag så vi fick komma ut på grönbete igen. Det behövs innan vintern!

Kitty och Bessy

Kortmakeri


Har gjort ett tufft kort till min gudson som fyller år!

fredag 19 september 2008

Bokat och klart!







Måste bara få visa var vi ska fira påsken -09! Till skillnad från tidigare år då man suttit nedgrävd i en snöhög för att sola kommer vi att sola i Egypten! Två veckor! Rena lyxen! Oj oj oj vad man kan längta....

Skostädning!


Dottern fick igår i uppdrag att bära upp alla sommarskor för vinterförvaring på vinden. Det gjorde hon gladeligen då hon alltid vill hjälpa till med sysslor som storflickor gör. Dessutom har hon ju räknat ut att man kan tjäna pengar på att hjälpa till (helst ska det vara papperspengar!)

Blev därför lite förvånad ikväll när jag vattnade blommorna....... dessa finskor var nog lite för fina för att ställas upp på vinden, hon tyckte att de gjorde sig bättre i vardagsrummet bland de andra blommorna, och håll med om att de är fina, tänk alla äventyr dessa skor varit med om i sommar, många km har de nog skuttat fram tillsammans med sin underbara ägare!

Höst höst strålande höst!


Fortfarande förkyld. Legat mest hela dagen, börjat läsa Anna Janssons sjätte bok Svart fjäril och som vanligt blir man fast direkt! Sonen håller just på att städa sitt rum och jag är förbjuden att komma upp och titta förrän det är klart, spännande värre! Mannen i huset och dottern har åkt för att handla fredagsmys och någon middag de skulle tillaga. Jag får nog återvända till sängen så man håller sig borta då det bara verkar vara överraskningar på gång i dag. Var ut med soporna och var tvungen att gå in efter kameran och föreviga denna vackra höst! Vår lilla häck vid bron är bara för vacker just nu, allra helst med de små regndropparna som legat kvar hela dagen efter nattens regn. Håll med om att hösten är den vackraste årstiden!

onsdag 17 september 2008

Med sorg i hjärtat


Våra tankar går i kväll till min syster och familj då de förlorat en kär vän........

Överraskning!


Hastade in på apoteket för att ladda upp med lite alvedon och annat som behövs när man är förkyld. Gissa om jag blev glad när jag kom till kassan och fick en bok med på köpet! Det här är faktiskt en bok jag velat läsa. Hoppas nästan man blir sjuk flera dagar :)

Min vän Mr Tulikivi


Jag som önskade mig en god lässtund igår, idag blev den verklighet! Men inte som jag tänkt mig! Jag fick åka hem efter bara någon timme på jobbet. Jag har blivit förkyld igen! Tredje gången på en månad. Jag hade frossa, sprängande huvudvärk och näsan bara rinner. Jag la mig i soffan framför kaminen och försökte läsa men det gick inget vidare. Det var inte så här jag tänkt mig lässtunden. Frossbrytningar så man inte kan hålla boken still, och det goda rödvinsglaset blev utbytt mot nässpray! Nej, fy för förkylningar. Måste kurera mig inför föräldramötet i åk 4 ikväll!

tisdag 16 september 2008

Småkort







Här har jag gjort lite småkort som kan vara bra att ha vid plötsliga kalas. Jag har användt de otroligt roliga pennorna promaker. Det känns proffsigt, jag som inte kunnat färglägga tidigare.

Läxläsning!


Här håller E på med engelska glosor samtidigt som han sms:ar? eller?

Boktips!

Måste bara få säga: Läs Sjöjungfrun av Camilla Läckberg! Det är klart hennes bästa bok. Jag längtar till nästa...... Annars är jag helt såld på Anna Janssons deckare om Maria Wern, har läst de fem första och har några kvar tack och lov. Ikväll börjar en serie på TV om en av hennes böcker som handlar om fågelinfluensa, har ej läst den än men måste se serien i allafall, hade helst velat läsa boken först. Annars är det mycket jag ser fram emot i bokväg just nu som jag väntar på från bibblan, t ex Liza Marklunds nya, vet inte riktigt vad den heter men det är något om sol med i titeln, sedan väntar jag även på Åsa Larssons nya som heter något med vrede tror jag. Väntar även på den nya boken om Mias dotter Emma som är fortsättningen på gömda mm. Vilken otroligt härlig bokhöst!! Fram med levande ljus, en filt, ett glas rött och en bok! Synd man måste jobba också:(

måndag 15 september 2008

Pirat layout!


En layout jag gjorde för ett tag sedan. Det är J som sitter i Buffas hundkoja när vi besökte Mulle Meck i Hudiksvall för två år sedan. Hade länge sökt något foto som passade detta piratpapper, och tyckte färgerna var perfekta för detta foto.

Kusinhoj!


Lite busåkning blev det i helgen iallafall!

En riktig fin hösthelg!






















I helgen har det verkligen varit "höstigt"! Vi var i T-träsk och jagade älg. Vi fick även besök av kusinerna, moster och de två lurviga kusinerna. Det fina vädret och den goda jaktlyckan bjöd på mycket fototillfällen.

lördag 6 september 2008

Kräftfest!


Har varit i Gimåt hos H och M och ätit kräftor de fiskat själva tillsammans med M:s bror och sambo som också var där ikväll. Det var verkligen gott! De kräftor vi tidigare ätit från ICA:s frysdisk är bara plagiat!! Barnen var med och de var så duktiga, de åt också kräftor med stor förtjusning.
Har scrappat lite idag på jobbet tillsammans med L, gjorde en layout som jag blev riktigt nöjd med.

fredag 5 september 2008

Äntligen fredag!

Avslutade veckan tillsammans med en trevlig tacomiddag tillsammans med fam L/E. Synd bara att man jobbar imorgon, men jag har ju trots allt varit ledig idag men det har varit en hektisk vecka med revisionen (som blev godkänd!) J och jag hade en trevlig dag på stan med shopping och lunch på port 9. J åt som vanlig pannkaka! Hon fick köpa sig ett par mockastövlar hon suktat efter ett tag nu. Det egentliga ärendet var ett gitarrfodral till E. Vi hittade ett snyggt som inte var alltför dyrt.....Godnatt!!

tisdag 2 september 2008

Ny vecka igen!

Sitter på jobbet och ska egentligen städa lite här inför vår miljörevision imorgon, men viljan vill inte riktigt komma. Arn-filmen var verkligen bra. Rekomenderas varmt. Annars har det väl inte hänt så mycket i helgen. Vi var en sväng på barnensdag. Mamma ringde just och berättade att pappa skjutit en 17-taggare! GRATTIS GRATTIS! Nä nu är det nog bäst jag sätter lite fart om jag ska hinna något.