fredag 31 oktober 2008

Tävlingsbidrag


Har för första gången lämnat in ett tävlingsbidrag till scraphuset. Man hade på sig till midnatt i natt, jag fick för mig att göra ett igår kväll, tog fram grejorna kl 22 och törs inte tala om när jag gick och la mig =0)

Bus eller godis?


Här har ni två häxor som är ute och vill ha godis! De är på väg till en tredje häxa, man vet aldrig vad de hittar på för bus!
Iövrigt idag så har jag och barnen varit på stan en sväng. Det var otroligt mycket folk, rena rama julruschen! Vi har sedan haft häxan 2 och hennes pappa på middag. Nu ska vi börja tapetsera E:s rum! Underarbetet är nu klart så nu är det bara den roliga biten kvar!


Ha en bra Halloweenkväll!

onsdag 29 oktober 2008

Tjuvtitta om ni törs!!


Här får ni en liten tjuvtitt inför den stundande halloweendagen!

Kusin på besök!


Igår kväll kom kusinen med bussen. Grabbarna har spenderat dagen på badet och stan. Som ni ser äter barnen middag i soffan pga att vi oljat köksbordet, så vi fick placera ut oss lite. Jag valde så klart att sätta mig framför datorn och passar på att blogga lite mellan tuggorna. =0) Mannen hade planerat att vara ledig idag hela dagen och börja i E:s rum, gissa hur det gick? Han hann inte ens börja innan han fick rycka ut på en traktor i Nordmaling!! Typiskt! =0( I övrigt har det varit rätt kallt här idag. En av våra anställda bor någon mil innåt landet och han hade -15 grader! Brrr

tisdag 28 oktober 2008

Här har fantasin flödat!


Det här är från Mahmya, en paradisö i rödahavet.





Min första dubbel L-O. Det är från Hurghada Egypten.

Som ni ser har vi verkligen jobbat hårt idag =-)

Se det snöar, ja se det snöar!!!


Ljuslyktan killarna gjorde






Vårt fina äppelträd i vinterskrud



Första snön har nu fallit hos oss! Jag och L är hemma hos mig idag och ska ha en heldag scrapping! Emil och hans kompis Jesper är här hemma idag. De blev överlyckliga över snön som fallit. De begav sig ut och gjorde en snölykta, döm av min förvåning att de fått ihop så mycket snö! De hade "lånat" min fönsterskrapa och skrapat ihop snön på VÄGEN!

måndag 27 oktober 2008

Höstlov!


Idag är första dagen på höstlovet. Jag och barnen har haft en riktigt härlig scrapdag. Vi har tillverkat massor, men det mesta är hemliga projekt inför farsdag. ;-) Ni får iallafall se ett projekt vi gjort idag. Jag har även varit och beställt tapeter till E:s rum. Vi ska försöka få det gjort nu innan första advent.

söndag 26 oktober 2008

Sundsvall till slut!


Vi kom oss iväg! Lite senare än vi tänkt men det blev en underbar helg! Innebandyn gick inget vidare, de förlorade alla matcherna. På kvällen var vi ut på stan och åt middag. Vi vuxna åt en köttbit och barnen valde pizza, maten var god men J hittade en "snigeltarm" på sin! =) Sedan var det hotellrummet och TV som gällde. Vi slocknade alla 4 rätt snabbt. Lungt och skönt var det i morse, allra helst med en timme till godo med tanke på vintertiden. Efter en rejäl frukost/lunch begav vi oss till IKEA. Vi har strosat på där hela dagen. Vi var inte hemma förrän halv sju ikväll. Som ni ser på bilden så är det en som undersöker vilken kvalitet First hotel har på sina sängar.

lördag 25 oktober 2008

Motorhaveri!


Ja, vi kom inte längre än till Skulebergets fot! Bilen stannade! Som tur var kunde E åka vidare med en annan bil. Vi fick ringa en av våra anställda som ryckte ut och hämtade oss. Tur man är gift med en sån kan det här med motorer.... han kunde snabbt konstatera vad som var fel! Jag och gumman sitter just på firman och väntar medan gubben åkt och försökt få tag på reservdel på audi. Vi hoppas vi kan ta oss iväg. Men det blir nog knappast att vi är framme förrän cupen är så gott som slut. Men vi får väl mysa på hotellet istället ikväll och njuta av morgondagen. Får vi inte till bilen tar vi golfen dit, men då måste vi först byta till vinterdäck, E4:an är som en isgata i dag.

fredag 24 oktober 2008

Fredag igen!


En liten tändsticksask jag gjort i veckan.
Ja så var det slut på veckan igen! Har just kommit hem med sonen från en träningsmatch i innebandy. De var väldigt taggade första halvlek som slutade 5-1, sedan tappade de och matchen slutade 6-6. Inte riktigt bra upplägg inför morgondagens cup. Vi åker iväg till Njurunda för den cupen tidigt imorgonbitti. Sedan ska vi ligga över på hotell i Sundsvall för att spendera söndagen på bl a IKEA....härligt!!! Har pysslat lite med scrapping i veckan, bla kort och tändsticksaskar har jag smyckat.

Ha en trevlig helg och ja jag vet att ni är jätte avundsjuka på IKEA......men jag lovar att tänka på er.....=0)


Tack för titten!

onsdag 22 oktober 2008

Badmintonbilder

Oj, vart tog den vägen?




Min serve!


5-års porträtt!

Ett väldigt fint självporträtt av min lilla gumma!

Jultidningarna har anlänt!


Nu är det full huggning med att sortera jultidningarna som kom idag! E har sålt rätt mycket och fick en kamera/videokamera som premie, nu lär det bli mycket filmande och fotande! Hoppas man får några bilder att visa här! Nu får vi snart ta en paus i detta och åka iväg in till stan för en timmes badminton, kanske man ska ta med kameran dit?

tisdag 21 oktober 2008

En vanlig tisdag....


En helt vanlig tisdag, imorgon är det veckans mitt och vips är det fredag igen! Har gjort lite allhelgonafint i blomman ikväll. Ska ta och jobba lite ikväll, vi är med i ett EU-projekt på firman och därav en MASSA pappersarbete!! Ska sedan försöka komma i säng i tid ikväll, har suttit och hängt framför bloggar fram till midnatt nu ett antal kvällar!

måndag 20 oktober 2008

Så var veckan igång igen!


Måndagmorgonen började med uppvaktning av en 50-åring kl 07 imorse! Därav kortet jag visar nu som jag gjorde förra veckan. L och jag har tillbringat en trevlig stund på stan idag då vi hade det lungt på skolan. Vi gjorde ett besök på design&delikatess och inhandlade en hel del papper, som kan vara bra nästa vecka när vi ska ha en heldag scrapping! Jag har även skickat en hel del kort för framkallning, jag började igår kväll att tanka över korten till extrafilm, det tog mest hela natten så jag kunde inte slutföra förrän imorse. Satt där alltså halv sex imorse och gjorde klart, det gick inte riktigt att se vad jag hade i varukorgen, dessutom var jag stressad så det slutade med att jag tror jag beställt 400 kort!! Fattar inget! Men mycket att jobba med sen! Hade mycket besök ikväll, kommer en kommer alla! Ja, nu känner man väl inte så många men 2 kompisar dyker upp på kaffe nästan samtidigt och det är alltid trevligt, dessutom hade en av dem en spännande nyhet - bebis i magen! Det är Emelinda som ska bli storasyster! Önskar er alla en trevlig vecka och tack för titten!

söndag 19 oktober 2008

Höströj med 3000:- till farbror blå!




Idag har vi verkligen varit effektiv! Vi har rensat upp löv på gården, en massa leksaker som legat och skräpat har vi samlat upp för att kasta bort! Vi har stapplat ved och putsat fönster! Sedan skulle vi då åka på firman för att jobba lite, vi lastade det vi skulle slänga på släpvagnen då vi ändå skulle ut, då kom frun i huset på den brilljanta idén att vi skulle ta de gamla stenplattorna som bara ligger och skräpar på baksidan! Maken som är lite "halv-lat" tyckte inte att det var en bra idé. Han tyckte de kunde ligga ett tag till men jag tyckte som sagt att vi tar dem nu på en gång när vi liks har svärfars släpvagn här, det tar ju bara 10 minuter och sen är de borta! Under pust och stön var ändå släpvagnen lastad med stenarna! Det var ganska bra med dem där tyckte maken eftersom vi inte kunnat binda fast bråten vi slängt dit först! Kanon, nu är det inget som blåser av vagnen på väg till firman! Jag tog egen bil eftersom jag ville hem tidigare för att fixa middagen. Barnen och gubben körde före och jag låg strax efter. När vi nästan är framme på firman kan ni ju gissa vem som stod efter vägen?? Jo farbror polisen! När även jag passerat farbror blå hoppade han in i bilen och körde om mig för att lägga sig bakom maken med blinkande blåljus! Shit shit tänkte jag, hade hört något om att inte vagnen var besiktad eller skattad! Jag fortsatte förbi och inväntade dem på firman, efter nästan en halvtimme kommer de till slut! Böter för överlastad vagn som inte blivit besiktad eller skattad på 3 år gav oss en böteslapp på 3000 kr! Det vara bara en hårsmån att han även tappat körkortet! Polisen var väldigt snäll och drog ej in kortet men egentligen skulle han gjort det då han sa att det var allvarligare att köra med sådant tungt släp än att köra onykter! Så med tanke på det känns ju 3000 kr lindrigt! 3000 kr fattigare men nog har vi fint på gården iallafall! Visar lite bilder på all hjälp jag fått av familjen i Villa Matilda idag.

Tack för titten!

Mr kräsen och mr kräsen!


Kom ihåg ett roligt minne/kommentar efter gårdagens middag när jag bläddrade bland tagna kort! Dessa killar är verkligen svårflörtad vad gäller att bjuda på positiv kritik! De satt och diskuterade maten som de visserligen tyckte bra om men följande sas:


E: - Nog trodde jag att det skulle smaka godare!

J: - Varför har ni inte kunnat skära upp potatisen riktigt, ni har ju inte skärt igenom helt! (nu var det ju hasselbackspotatis)


Dessa killar blir nog verkligen finsmakare!

lördag 18 oktober 2008

Tack killar för en underbar middag!


Oj vilken fantastisk dag jag haft idag. Har varit hemma och polat på lite här och där. På eftermiddagen kom H och fotograferade la familia! Jag har länge velat ha en familjebild men aldrig kommit till skott, men nu högg vi ett proffs! Korten blev nog rätt så bra, får se när de anländer. Barnen hade lite svårt att sitta still, de hade myror i byxorna, antingen var de uppspelta för att H hade pruttis med sig eller så var det för den stundande middagen med mupparna!

Hur som helst var det skönt att bara dunsta där vid tretiden och gå till "granngår´n" och bara sitta och slappa och fundera över livets väsentligheter över ett glas rött (eller snarare flaska)! Kl fem ringde iallafall mupparna och sa att middagen var klar. Oj vad de ordnat god mat!

Förätt: Skagentoast

Varmrätt: Fläskfilégratäng och hasselbackspotatis

Efterrätt: Vit chokladmousse

Den enda tabbe de gjort var att de använt min gamla matolja jag har stående som prydnad bredvid spisen, den har stått så i 4 år bara! Tänk att man inte kan släppa spisen utom synhåll innan de börjar gå lös på inredningsdetaljer!?

Men det var en toppenmiddag som vi hoppas att de gör om! Tusen tusen tack till er killar, och förlåt att jag kallat er muppar, men blott av kärlek.......

Godnatt och tack för att ni tog er tid att titta in till mig!

fredag 17 oktober 2008

Fredagsmys!


Tyvärr blev det inget riktigt pyjamasparty! Jag och lillagumman blev förvisad att vara på övervåningen ikväll. Här har det nämligen planerats mat!! Vi skall nämligen ha en liten fest imorgon kväll tillsammans med vår "bästisfamilj"! Efter lite påtryckningar från mammorna i familjerna är det nu pappornas tur att stå för maten och all annan planering. Barnen och mammorna ska tillbringa eftermiddagen tillsammans i det ena huset och sedan får vi komma hem till Villa Matilda och njuta av god mat mm. Därför var det hemlighetsmakeri här i köket ikväll. Den ene kocken anlände med en kasse kokböcker! De planerade och var sedan och inhandlade ingredienser! Jag har hållit mig från att titta vad de "gömt" i kylen, men jag gissar på fläskfilé eftersom sonen frågade farfar i telefon ikväll om man kunde äta älgsnoppar för det har pappa varit och handlat ikväll!!?? Ja inte är det konstigt man ser fram emot morgondagens festmåltid med skräckblandad förtjusning! Synd man inte kan vara en fluga på väggen här imorgon och se hur det går för gubbarna, ser framför mig en scen ur mupparna där de lagar mat. De skulle då börja i god tid eftersom man måste börja med en pilsner. Hur som helst blev det badkarskväll istället! Det gick lika bra det. Vi hann mysa framför TV:n en stund innan läggdags iallafall, vi tog fram vår fina "höstljusstake".

Höstrusk och pyjamasparty!

Det regnar och är riktigt grått och trist ute idag. Dottern har pratat länge om att ha pyjamasparty och jag har lovat henne att det blir av ikväll. Hon låg och planerade igår kväll, det ska bli bla fruktsallad och popcorn till en bra film. Hon var så lycklig! Ögonen tindrade! Tänk att det ska vara så enkelt att göra en 5-åring lycklig som ett pyjamasparty med morsan! Undra just om det ser likt ut om 10 år? Hoppas det! Rätt vad det är så blir det några bilder här som rapporterar hur det går för oss!

onsdag 15 oktober 2008

Nyklippt!


I dag var det äntligen dags för ett besök hos frisören, håret har varit avskyvärt sista tiden. Jag tror det är förkylningarna som slitit även på håret. Jag har klippt rätt mycket, till och med killarna på jobbet såg det, så nog har det blivit kortare! Hade iallafall en trevlig scrappkväll igår, gjorde ett födelsedagskort som jag visar till veckan när jubilaren fått det.

tisdag 14 oktober 2008

Kärleksört


Vad vore väl hösten utan en bukett kärleksört? Har ingen egen rabatt utan brukar få plocka hos "familjen min". Ska nu hjälpa lillasyster att städa rummet medan middagen puttrar på, spagetti och köttfärssås står på menyn hos oss idag. Sedan ska jag iväg på scrappträff! Ska verkligen bli roligt eftersom vännen min köpt sig en cuttlebug, har man tur kanske man får prova.........=o)

måndag 13 oktober 2008

Måndag igen!


Tänk att veckorna bara snurrar på så fort! Det är väl egentligen inget nytt på gång i Villa Matilda som jag kan rapportera om. Längtar till imorgonkväll då jag och vännen min ska ha en scrappkväll!



söndag 12 oktober 2008

Så var den härliga helgen över......




Vi har haft en härlig slöar helg! Vädret har varit si så där. Lite regnskurar och ganska blåsigt, men vi har varit ute och njutit när vi kunnat. Det blev ingen jaktlycka för älgjägarna tyvärr! Vi har nu fört husvagnen till vinterförvaring. Här har ni sett lite bilder av vad vi haft för oss. Korvgrillning, kojbygge, hojkörning mm.
Tack för titten!

fredag 10 oktober 2008

Full fart mot helgen!


Skall ut i ingemansland i helgen. Älgjakt på gång igen. Vi ska väl göra sista helgen i husvagnen innan vi ställer bort den för vintern. Barnen (även jag) ser fram emot att sitta och mysa i husvagnen med mörkret utanför! Tror vi ska hyra med oss någon bra film. Det enda jag kommer att sakna är ju faktiskt bloggen! Tänk att man skulle bli sådan storbloggare! Jag får väl ta med kameran och ta lite foton istället. Nä nu kanske man skulle ta och jobba lite då.......det är ju därför jag sitter här egentligen!


Kram och tack till alla som tittat in och ha en bra helg!

torsdag 9 oktober 2008

Pandurobeställning gjord!


Idag har jag beställt lite från Panduro. Jag hittade några stämplar som var på rea samt att jag beställt ett Tilda tomtepar jag ska sy. Har tillverkat några tomtar tidigare år, men jag känns lite less på stilen de har, däremot älskar jag dessa Tilda figurer. Det ska bli kul att sy lite istället för att hålla på med papper. Beställde även lite julpyssel till barnen. Hoppas på en repris från ifjol när vi hade en heldag med julpyssel med "bästisfamiljen" våran. Vi pysslade, gjorde godis och åt sedan middag tillsammans. Favorit i repris?

Ett finglas gick sönder idag efter middagen. Nu är det tredje och förhoppningsvis sista glaskrosset på ett tag - nu får det räcka! Vår soptunna börjar vara som en återvinningsstation för krossat glas. Farmor och farfar dök upp med ett vedlass eftersom farmor besökt "dr rygg". De åt middag med oss och farfar var med E på badmintonen.

Regnet har öst ned hela dagen, skönt att slippa vara utomhus!

Godnatt och tack för att just du tittade in till mig! (jag tycker mina kära släktingar är lite slö på att skriva någon kommentar! Det vore ju kul med någon hälsning ibland att ni tittat in till mig - för det vet jag att ni gör! :)

onsdag 8 oktober 2008

En olycka kommer sällan ensam......


Så var det då återigen dags för glaskross! Lillasyster i huset höll på att prova ut morgondagens klänning till dagis. Glad i hågen speglar hon sig i sitt rum, tills jag hör ett glaskrasch! Hennes fina spegel ramlade ner från väggen och gick i tusen bitar! Hon ledsen och jag arg :(. Vi hade just kommit hem från badmintonen, skyndat med kvällsfika och dusch eftersom det är tidigmorgon imorgon, kl är halv nio och gubben har fortfarande inte kvällat på jobbet, då blir man inte på så strålande humör precis. Fram med dammsugaren och försöka få upp allt glas mitt bland alla mjukisdjur och pappersklipp hon pysslat med på golvet. Önskar en god fe kunde komma och rycka in i bland....

Hur som helst gick det jätte bra för storebror på badmintonen. Han var så duktig, eller som han själv säger :- Jag äger på badminton!!

Tack och godnatt!

Badmintonstart!


Sitter och laddar upp för att orka laga middag. Har just 5 barn i huset och jag tror att övervåningen rasar ner snart ;). Ska sätta igång att tillaga pastasallad med kassler och fetaost, inte dumt va? Efter middagen ska sonen iväg till stan och prova badmintonträning. Känner att det blir lite mycket med innebandy, bowling och badminton men han måste ju få prova och sedan får man sålla.

tisdag 7 oktober 2008

Kvällsrapport!


Ikväll har vi ej hunnit så mycket mer än att en av oss varit på bowlingträning, och några andra har skurat stearin i köket. En hängande ljuslykta i glas åkte i golvet med buller och bång! Glassplitter och varm stearin över halva köket.

Babyfötter!


Kommer precis från en underbar fotvård. Fötterna känns verkligen som de på bilden! Skönt att unna sig något kroppsligt! Vardagslyx!

måndag 6 oktober 2008

Lysande ängel.


Måste bara få visa min senaste inköpta ljusstake. Alla som känner mig vet hur tokig jag är i allt man kan bränna ljus i. Pyroman eller?? Men visst är den vacker!? Spanat på denna 1 år faktiskt, slog till i helgen. Den passar ju så bra till mitt blomsterarrangemang som jag gjorde för någon vecka sedan. Man kan aldrig få för många ljusstakar, sedan måste man ju till IKEA för att bunkra upp ljus till makens stora förtjusning :)

Måndag igen!


Ja, då var det återigen måndag. För att få det lite mysigt ville gumman göra fruktsallad som hon kunde smaska till Bolibompa. Ja varför inte sätta lite guldkant på en tråkig måndag med höstmörker och storm utanför fönstren. Vi hade inget vatten imorse och nu är det brunt det som kommer ur kranarna. Sonen har just upptäckt att de ställt ut vattentank igen vid skolan.

lördag 4 oktober 2008

Vad är väl en bal på slottet..........?


Ja förmodligen alldeles underbar liksom en kväll på stan skulle vara. Allt blev inställt ikväll pga den här jävla förkylningen! Har feber igen och är så tät i näsan så jag knappt kan andas! Godnatt, nu är det sängen som gäller.

Lång väg att gå från alla förkylningsbaciller!


Förkylningen har slagit till igen och fått rejält fäste på mig såklart! Hittade en bild som beskriver precis hur jag känner mig. Det känns som en evighet sedan man kände sig fit for fight! Ikväll ska vi i allafall ut tillsammans med goda vänner och äta indisk mat. Kanske man känner lite smak i allafall. :)

fredag 3 oktober 2008

Veckans bästa dag!


Äntligen fredag igen! Gjorde faktiskt helg redan igår. Hade verkligen kommit i gängorna igen efter att ha varit hängig så länge. Har nästan hunnit ikapp allt som legat på jobbet, har även möblerat om på mitt kontor med gott resultat! Tog en dag ledigt med J som varit långdagar hela veckan på dagis. Vi har haft en så skön dag med sagostund på bibblan och sedan lunch på stan. Sedan blev vi bjuden på gofika hos V som alltid har något nybakt! J stannade där medan jag for på skolan för ett lyckat utvecklingssamtal med storebror. Har dessvärre börjat känna mig förkyld igen!!!! Nu ikväll är jag helladdad och vill bara sova. Vi har legat framför TV:n och kollat på Idol. Nu blir det sängen och många timmars sömn hoppas jag.

onsdag 1 oktober 2008

Mimmi går på dagis!


I morse såg det ut så här när vi skulle på dagis. Ikväll har jag sytt nya gardiner till J:s rum, randiga panelkappor som blev riktigt snygga. E har ont i armen efter stelkrampsspruta även lite feber.