söndag 30 november 2008

Hej igen!


Nu är det länge sedan jag skrev här! Man skulle nästan kunna tro att jag fastnat på IKEA eftersom jag inte skrivit sedan jag skulle dit för en vecka sedan. Den resan var jätte rolig, god mat och dryck, gott sällskap och bra shopping. Farmor och farfar var här hemma med barnen och bakade pepparkakor samt denna fantastiskt fina pepparkaksgård! Nu under första advent har således småtomtar hittat till huset och bosatt sig där! Vi har fått en riktigt mysig första advent trots att den började med magsjuka.....nog om det, man blir nästan smittad bara av att läsa ordet...... Tråkigt att det blev regn till skyltsöndagen, halva stämningen försvinner liksom. Ser fram emot en ny arbetsvecka med ett lugnare tempo hoppas jag..... har nästan stressat sönder mig själv senaste veckorna. Ska försöka släppa några måsten och ägna mig åt sådant jag gillar, som t ex börja med julkorten!

måndag 17 november 2008

Spansk-zebra-balett!


Idag har lilla dottern undervisat dagis i något hon lärde sig i helgen när hon fick följa med storkusinen på balettskola, nämligen spansk zebra balett??!! Undrar vad det är för något?

Annars är läget som vanligt med oss. Tyvärr verkar det som om det blir plusgrader ute nu, bara inte snön försvinner!!

Trötter!



I morse var jag verkligen trötter. Såg Mamma mia igår kväll. Kunde inte låta bli=). Har en väldigt stressig vecka framför mig, men det blir grandfinale i helgen! Ser fram emot det. En hel helg i Sundsvall! Ska nog besöka casino också! Hoppas på storvinst så man kan shoppa en massa på IKEA!

söndag 16 november 2008

Tack snälla syster!


Tusen tack för barnvakten i helgen! Guld värt! Tack även för Mamma mia filmen samt musiken!

Du är toppen! Kram från syster yster!

Skogspromenad och lussebullar.

Idag har det varit otorligt vackert vinterväder. Jag och mannen tog en promenad upp på berget bakom huset. Snön gnistrade och kylan bet i kinderna. Vi tog med oss kameran för att prova vårt nya objektiv ute i naturen. Vi är nöjd med inköpet och visar lite bilder här nedan.
Jag åkte sedan iväg och hämtade skruttisarna våra som spenderat dygnet hos moster! Vi var på fest igår kväll med bl a femkamp och laserdome. Det var en av våra leverantörer som bjöd oss. Vi hade jätte roligt och fick många goda skratt!
Kvällen avslutades med lussebullsbakning! Då vi har det rätt körigt nu innan första advent, är det skönt att lussebullarna är klar, för en första advent utan lussebullar är otänkbart i Villa Matilda.
Tack för titten och ha en bra vecka!







"insnöad"



Bergstoppen lyser vit mot knallblå himmel!



Undra vem som skapat denna plats??




Rödfjädrad svartbyggare!




Känner ni doften av nybakat?



lördag 15 november 2008

Fredagsstädning!


Upptäcker just att klockan är mitt i natten! Har just gjort bort veckostädningen! Man är väl inte riktigt klok, men det är så skönt att ha det fint när man vaknar imorgon! Vi har tapetserat färdigt J:s fonväggar ikväll, det var därför jag kom igång så sent med städningen. Nu har vi bara de enfärgade väggarna kvar att tapetsera i J:s rum. Vi har ju redan målat de men det blev uruselt resultat så nu får vi köpa tapeter dit! Gissa hur glad maken är?? Hoppas de har några vita enfärgade tapeter hemma så vi får göra klart så fort som möjligt. Gick in på en tygaffär i stan idag och hade en bild i huvudet om ett tyg jag skulle vilja sy gardiner av till hennes rum och jag fann precis det jag sökte, kunde inte bli mer likt min fantasi. Sedan var det fantasipris också! 25 kr metern!! Metervara på 140 cm:s bredd för 25 kr/m! Oj vilket fynd!
Godnatt och tack för titten!

onsdag 12 november 2008

Rimfrost igen!


Härligt! Nu har det blivit lite kallare igen. Det blöta har ersatts med rimfrost! Det är så vackert ute nu. Vi har just kommit hem och ska återvända till dagis igen för fotografering där ikväll. Det är en som är väldigt ivrig......

tisdag 11 november 2008

Efterlängtade bilder på E:s rum!

Nu har jag äntligen kommit mig för att ta lite bilder på sonens nya rum..... bedöm själva, men visst är det snyggt??!!



Fönstersidan är ljusgrå och de andra tre väggarna har den mönstrade tapeten.




Detta arr. gjorde jag av en stålblomma jag köpte på BOOM i helgen....



Här ligger en helnöjd kille!



Det här tyget hittade jag på Åhléns och tycker de matchar tapeten perfekt!



Som ni ser framträder silvermönstret i tapeten i vissa ljus. Annars är det rätt diskret.





Min lilla målarnisse!


Igår fick jag äntligen skratta bäst som skrattar sist! Jag får nämligen alltid höra att jag är så "sölosam" när jag målar något! Det blir ofta mer färg på mig än på objektet. Min man däremot är riktigt duktig på att aldrig söla ner sig, därför har han så roligt åt mig! Men igårkväll när han höll på att tapetsera i J:s rum fick jag revansch! Jag hade eldat rätt mycket i kaminen för att jag var så frusen när jag kom hem, dock går ju murstocken genom J:s rum så där blev det också jätte varmt. Han tog iallafall av sig byxorna och tapetserade med bara ben, alltså bara i kallingarna. Han satt sig ned på golvet för att fixa tapeten nedtill.....och gissa var han satt sig?? Jo, rakt ned i tapetklistret!!! Ha ha ha ha jag kan bara inte sluta skratta!!! Nu har jag äntligen något värre att komma med när han tycker jag sölat med lite färg!

lördag 8 november 2008

Tack snälla mamma!


Kramar och tusen tack för all hjälp jag får med bokföringen! Du är toppen!

Hektisk lördag!


Idag har det varit tämligen hektiskt! Vi har ilat runt på alla stans möbelaffärer tillsammans med farmor och farfar. Vi sökte en sänggavel till E:s rum, utan resultat. Det slutade med att vi designar en egen. Jag ritar och gubben bygger!

Mormor och morfar kom och avlöste farmor och farfar idag. Vi hann fika alla tillsammans innan "farfars" åkte hem. Mormor och morfar stannade på middag, jag gjorde fläskfilé i form. Morfar hjälpte till att flytta upp vår TV till E:s rum och vi tog ned platt TV:n till rummet. Min idé förstås!! Jag tycker plattTV:n gjort det lilla TV-rummet där uppe så varmt därför gjorde vi denna lösning. Det har nästa känts som huvudet kokat när man suttit där ett tag. Kan inte vara nyttigt!

Ett inköp gjorde jag på BOOM idag, ett litet fågelbord! Visst är det fint? Kanske inte så inbjudande för fåglarna med en katt men jag hoppas de kan läsa så de förstår att det är gratis mat :-) !

Äntligen fredag!


Fredag igen. J har varit hemma från dagis nu i två dar för feber och halsont. Vi fick besöka vårdcentralen idag och det visade sig att hon också hade en ordentlig halsfluss. Nu har hon iallafall påbörjat en Kåvepeninkur så det vänder väl ganska snabbt.

Vi har fått besök av farmor och farfar som kommit och visat deras nya bil. De ligger över här i natt.

Vi har gjort färdigt i E:s rum idag. Bilder kommer under helgen. Jag har nyss sytt hans gardiner färdigt, de var som gjutna för hans nya rum!

Godnatt från oss i villa Matilda!

torsdag 6 november 2008

Stenåldersmorsa!


Fick för någon dag sedan en kommentar som jag trodde skulle dröja minst 10 år till för att få höra från min 5-åriga dotter.

Vi var på besök hos en annan familj. Barnen och vi mammor satt vid middagsbordet och lilla fröken satt mest och pratade om muppor och bajs! Jag ursäktade henne med att hon är just nu i kiss och bajsåldern. Jag fick då en dödande blick av henne och så utbrast hon:

-Hellre det än att vara i stenåldern som du är i!

Som sagt så hade jag inte väntat mig denna kommentar än på några år.

Men å andra sidan, är jag stenåldersmamma måste de ju vara stenåldersbarn, alltså är vi kanske familjen Hedenhös!!??

onsdag 5 november 2008

Istid!


Idag när jag kom hem var tjärnen vid oss så vacker, solen höll på att gå ned och isen gnistrade! Jag blev tvungen att gå ut med kameran. Tappade dock linsskyddet som snabbt studsade ut på den svaga isen..... Tordes inte gå ut på den utan fick avverka en björk att lirka in den med!

Här i huset är mannen fortfarande sjuk. Fick pc igår så han är mycket bättre idag, men en besvärlig halsfluss är ju inte kul. Vi har fortsatt med tapetsering och nu är det snart klart i E:s rum. Bilder kommer så fort det är klart där.

måndag 3 november 2008

Oj oj oj oj gubben är förkyld!!


Sitter på jobbet och undrar hur mannen har det där hemma? Han var nämligen "lite" förkyld imorse! Eller skämt och sido, han hade ont i halsen och svårt att svälja samt 38,5 i temp. Han fick bädda ner sig igen när jag åkte på jobbet. Jag såg dock en fördel med att ha honom hemma, eftersom jag har så mycket som ligger på jobbet kan jag jobba hur länge jag vill, behöver inte tänka på någon dagishämtning kl 15! När jag sa det till honom fick jag en obetalbar min!

Han sa: Va?? hämta dagis??? jag är ju sjuk??

Jag kontrade med: Vem hämtade på dagis när jag var sjuk? Jo jag själv! Välkommen till verkligheten!

Nä nu ska jag inte sitta här och blogga i onödan, ska jobba bort så jag kommer hem någorlunda i tid i kväll.

söndag 2 november 2008

En sista halloweenbild!


Som ni vet har vi en riktig linslus i familjen. Det här kortet är tagit just innan hon ska på sitt sista kalas för den här helgen. Storebror är svårare att fånga på bild. Han är så glad över sitt "nya" rum som han pysslar för fullt i. Det kommer snart någon bild därifrån, men han vill bli färdig först! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge......

Lasse Åberg?


Visst är min lilla gumma en riktig konstnär? Hon har sån fin handstil och har verkligen lyckats med sin mussekopia! Nästan en Lasse Åberg?

lördag 1 november 2008

Allhelgona


Har just kommit hem efter en mycket trevlig kväll med middag hos vänner. God mat och dryck samt trevlig underhållning framför TV:n. Det blev en uppfriskande promenad hem och det visade sig vara -8 grader när vi var hemma. Tur vi laddat med täckbyxor!

Vi har nästan tapetserat färdigt idag, men vi kan inte göra riktigt klart i helgen eftersom jag ångrat mig lite ang en vägg. Vi ska beställa nya tapeter dit på måndag. Vi får nog börja omtapetseringen i vardagsrummet istället. Det har nämligen hänt en liten olycka nyligen på en av väggarna där. J har varit på kalas idag och det väntar ännu ett imorgon!

Godnatt och tack för att du tog dig tid och tittade in!