måndag 29 december 2008

Ispremiär!

Idag har J varit ute och testat sina nya skridskor hon fick av morfar i julklapp. Vi har ju tur som har en egen skridskoplan ett stenkast hemifrån (det finns förresten en isplan i varje kvarter i denna hockeytokiga stad...)


Här går det undan!



Oooops!!! Gör några småvurpor ibland.....


Snabbt upp på benen igen!

söndag 28 december 2008

Bokvinster!




Idag har vi återigen varit och hämtat ut en bokvinst på bibliotekets julkalender. Denna gång vann J och hon blev överlycklig över hennes bok som var Mamma mu och kråkan firar jul. Tänk sån tur båda haft detta år med tävlingen. Vi har varit med tidigare år men aldrig vunnit. Visar båda vinsterna här....

lördag 27 december 2008

Hemma igen!


Så fort denna julhelg gått! Det har varit en härlig julhelg, men ack så fort tiden går! Man hinner inte ens hälften av det man tänkt.....men vi har hunnit vara ute en hel del i det härliga vädret och all snö! En skotertur med korvgrillning hann vi också med. Vi har nu återvänt hem och håller på att packa upp allt, för att sedan börja packa om igen för nyårsfirandet i Hemavan! Hoppas vädret blir det samma som under julen, gärna lite kallare så vi inte blir så blöta. Som ni ser på bilden var det töväder på annandagen, man fick lite vårkänslor utav takdroppet......

fredag 19 december 2008

Äntligen är jullovet här!!


Så har nu äntligen jullovet kommit. Både jag och J har fått pc idag, J mot uvi och jag mot bihåleinf. Nu ska jag väl äntligen bli kvitt förkylningarna som härjat sedan skolan började i höstas!

Har just torkat av golven och har nu riktig jul, ska bara njuta de dagar vi är lediga nu! Bara göra det man absolut måste göra. Jag ska verkligen försöka ägna den mesta tiden åt barnen, spela, läsa och leka!

Vi ser alla fram emot den stora pysseldagen imorgon som vi ska tillsammans med fam E!

J har förresten varit på julspel i kyrkan med dagis idag, det hade varit jättebra. Jesusbarnet hade spelats av en riktig bebis som bara var 2 veckor gammal!! Hon tyckte det var otroligt med en riktig jesus! Igår hade de julfest på dagis. De hade långdans, julbord och så kom tomten och hälsade på. Hon tyckte det var konstigt att tomten luktade Ulla-Britt!! Får se om tomten på julafton luktar lika??
E hade lillajulafton på skolan idag, han fick en fin väggklocka som han blev jättenöjd med! Han var förresten på stadsbiblioteket häromdagen och hämtade en vinst han vunnit på deras "nätkalender"! Han fick en spännande bok om ett deckargäng som heter Pål & co!
Nä nu ska jag gå och sova!!
Godnatt och tack för titten!

torsdag 18 december 2008

Allmänt julstök!


Idag har både jag och männen i familjen blivit friserade. Vi gick en sväng på stan efteråt och inhandlade de sista julklapparna! Skönt, nu tror jag vi är helt klar! Har hängt upp en nejlikeapelsin ikväll så det doftar verkligen jul, en annan doft jag inte vill vara utan på jul är naturligtsvis hyacint!

onsdag 17 december 2008

100 inlägg!


Såg just att jag gjort 99 inlägg sedan jag började blogga! Grattis till mig själv! Trodde jag inte när jag började! Tänkte att det hundrade inlägget måste bli lite speciellt, och visar därför en bild på en något speciell julgran jag fick av min far! Den var verkligen lite "eljest" kan man säga...... men han tog den när den var övertäckt med snö och 25 minusgrader ute, så visst är han också lite speciell, far min..... tycker därför om han speciellt mycket!! Tyvärr så är detta vad som blev kvar av den speciella granen, men den pryder sin plats bredvid granen i plast! Vi njuter iallafall av lukten!! Tack för att du begav dig ut i skogen i kylan!!

Julstämning!


Ikväll har vi varit och lyssnat på fin julmusik i kyrkan. Det var J.E:s kör som sjöng tillsammans med lite äldre körer. Det var så stämningsfullt och bra! Först blev vi bjuden på glögg hemma hos bästisfamiljen, det värmde!

I övrigt har vi 4 plusgrader ute och snön rinner bort!.......suck.......

Visar en bild på hur fin J.E var, de var så söta alla de små, jag hörde körledaren säga att hon tyckte de var så söta så hon ville ta hem dem och sätta dem under granen....... det är en bra beskrivning på hur gulliga de var........papporna däremot hade fullt upp med att kolla in prästen!

måndag 15 december 2008

Julbord x 2!


Åter måndag efter en något hektisk helg!

Fredagen började med lussefirande på dagis. J läste dikten så fint i mikrofon! När vi kom hem åkte E iväg på badmintonfest och jag gjorde en kall kycklingpaj till middag - mycket god, hörde receptet på radion innan jag åkte hem från jobbet. Vi gjorde även julskinka under kvällen, nu hinner vi äta upp den innan vi åker bort till jul.

Lördag var det firmafest! Vi samlades på bowlingen och körde en match! Gick rätt så bra för mig, så länge jag vinner över mannen är jag nöjd =) Sedan blev det julbord med fantastisk god mat och bra trubadur. Vi gick sedan vidare till O´learys men vi var hemma tidigt pga att jag blivit förkyld igen!! Varit kvitt förkylning några dagar och så återkommer den igen! Blir så less!!

På söndag var det dags för julbord nr 2 samma helg. Vi hade bjudit farmor och farfar på julbord för att de är så bussiga och kommer hit titt som tätt och är barnvakt. Det var ett helt otroligt julbord, dit ska vi nästa år igen!

Såg även Mamma Mia återigen igårkväll med svärmor och svärfar (jag har nu sett den 4ggr)

fredag 12 december 2008

Vilken natt!


Är dödstrött idag. Har vaknat ett antal gånger inatt. Först när man sovit någon timme blev man väckt av en mobiltelefon som pep pga urladdning, upp och sätta på laddning.......somnar igen och flyger upp ur sängen kl 04 då brandvarnaren sätter igång med ett öronbedövande tjut!! Ingen lukt eller rök någonstans, fick slita ut batterierna för att få tyst på den.

Lägger sig igen och börjar fundera, tänk om det verkligen är någon brand pågång någonstans och vi bara somnar in?? Luktar och känner inget, okej, falskt alarm....... men tänk ändå om det är något på övervåningen??? nej det känns ju inget.......nä, nu måste jag nog gå en runda för att försäkra mig.......tillbaks i sängen, oj kl är visst redan 06 klockan ringer om en halvtimme!! Det var den goda nattsömnen det! Dessutom märkte jag att det spöregnade ute redan kl 04! All vår fina snö regnar nu bort! J som har luciafirande utomhus idag på dagis, de som gjort så fint med snögubbar, lyktor mm som nu bara rinner bort! Varför regn just idag??
Nä, nu ska jag skynda mig att tömma skrivbordet så man kan känna att det är helg! För det
är ju trots allt fredag och full fart mot helgen, som kommer att bl a innehålla 2 julbord!
Ha en bra dag!!

torsdag 11 december 2008

Mamma Mia vilken dag!


Idag kom mor och far ner för julshopping. Jag var ju inte värst svårövertalad att följa med när de var förbi jobbet för kaffe...kände att resten av jobbet kunde vänta till morgondagen! Varför göra något idag som kan vänta till morgondagen?! Hur som helst sprang vi nästan benen av oss mellan olika affärer, svetten lackade och morfar sprang efter med dunjackan!! Varmt?! -Näe då!

Vi har även hunnit med ett besök på VC och tagit påfyllnad på Epaxal, så nu ska vi ha livslångt hepatitskydd tror de, åtminstone 20 år framåt, men eftersom det inte funnits längre än 20 år kan de inte lova längre men de tror att det blir livslångt! Kanon! Det är ju inte billigt precis, det gick på cirka 1 500 kr för hela familjen, och egentligen är det är ju skitbilligt - tänk bara - livslångt skydd - slå ut det på var dag - inte blir det många ören! Man får väl se det som en investering :)

Efter klippning och middag åkte mormor och morfar hem och vi fick besök av L. Vi hade en mysig kväll med lite korttillverkning samt tillverkade jag flätor till tomtegumman! Sedan såg vi Mamma Mia, och konstaterade att det är den bästa film vi sett!!

onsdag 10 december 2008

Rimfrost!


Har just kommit in efter en timmes promenad i det kyliga vädret. Termometern visar -15 grader, men det är ju så här det ska vara denna årstid! Njuter förfullo! Det har bildats så vackert rimfrostmönster på vår altan, så givetvis var jag tvungen att föreviga detta! Blev riktigt nöjd med denna bild! Amatör som man är.....

Ska nu ta mig en dusch och bege mig in mot stan för att möta "gamla gänget" på skolan.

Vi ska fira L:s 20-årsdag idag, trots att det är några dagar kvar.....

måndag 8 december 2008

Godiskokarafton!


Ikväll har vi börjat lite med julgodistillverkning. Jag har lovat L att hon ska få en viss godissort när hon besöker mig på torsdag för att se Mamma Mia. Jag tror att vi lyckats! Har även provat en ny sort som heter Mozartkulor, de var riktigt roliga att göra, lite söligt men det blir spännande med något nytt.

Gick hem från jobbet idag. Stärkande med en och en halvtimmes promenad. Det är inte klokt vad man blir pigg av lite motion och friskluft! Målet jag satt upp för mig själv att gå hem minst 2 ggr i veckan. Får väl se hur det blir med det!!

Hämtade lillgumman på dagis med sparken. Perfekt sparkföre är det ute, snön föll i stora flingor och lillpigan satt på fällen och sjöng julsånger......kan det bli mer julstämning?

Ikväll upptäckte jag att hon klippt sitt hår.....framtill också......men hon ville absolut inte prata om det....... - Jag blir så stressad av att prata om det, så vi låter bli sa hon.....!! Nu har hon iallafall lugg, hon som haft hela håret jämnlångt! Tur att det bara är lite och att hon inte fick mersmak....

Nä, nu kanske man skulle ta och röja bort lite smält choklad mm i köket!

Visar förresten en bild på ett jätte fint juligt hjärta sonen kom hem med från skolan i fredags. Han hade tillverkat det på jultemadagen, det är fyllt med bl a nejlikor, gissa om det luktar jul? Mmmm vi går och luktar på det hela tiden!

Förresten har vi nu fått tillbaka hans jacka idag, tyvärr har den spenderat sin "semester" hos en rökande familj och luktar därför som en askkopp! Har slängt den i tvättmaskinen, känns så onödigt eftersom impregneringen far.......skit också!

söndag 7 december 2008

Spansk-zebra-balett in live!


Äntligen har vi fått se hur en spansk zebra balett går till! Vi har idag varit i Umeå och sett en fantastisk dansuppvisning! Årets tema var lejonkungen och dansarnas insatser var enorma! Gud så duktiga de var, och främst vår egen lilla "zebra". Du var så
duktig och fin i din klänning du sytt själv!
Nu skall jag lägga mig framför soffan och "dega"! Använde detta uttryck igårkväll till dottern, vi åt en sen middag och det var egentligen läggdags så jag sa att nu degar vi bara framför TV:n innan du ska lägga dig. Ögonen började lysa på henne - men döm om stor besvikelse när hon förstod vad jag menade. Hon trodde vi skulle ta fram trolldeg och dega!!
Foto: Per Bay

lördag 6 december 2008

Madagaskar 2


Har nu varit på bion, filmen var jättebra! Mycket skratt. Barnen och jag gick ju som sagt en stund på stan först. Tala om att julhandeln kommit igång. Det var mycket folk överallt. Man såg också att alla affärer hade extra personal - så allt flöt på bra! Man blir ju trött av att gå på stan - så jag måste ju bekänna........jo jag somnade en stund på filmen! Men bara en kvart! Det är lätt hänt när popcornen tagit slut......

Frukostmys!


Imorse var jag tvungen att ta en bild av vår mysiga frukost då vi tände andra adventsljuset, synd bara att pappan jobbar... Resten av dagen har gått åt till att lösa jackmysterier. Upptäckte att sonen som trodde han fått rätt jacka på skolan igår, efter att en annan elev tagit fel, inte alls hade rätt jacka. Tre storlekar mindre än hans. Inget namn och nummer såklart, vi listade ändå ut via en kompis vem jackan tillhörde, E sparkade dit och bytte och upptäckte att "hans jacka" var rätt storlek men det stod ett helt annat namn i. Tack och lov även ett tel nr. Så nu har vi E:s jacka några mil hemmifrån oss!! Typiskt! Vi som skulle behövt den idag, men, men....de får skifta på måndag. Det blir till att ta fram vårjackan! Nu ska vi iväg på stan och inhandla några små julklappar och förhoppningsvis hinna fika någonstans, sedan möter pappan upp oss på bion då han slutat jobba. Nu måste vi rusa, bussen kommer om 10 min upptäcker jag just....!!

fredag 5 december 2008

Full fart mot andra advent!


Fredag igen med andra advent i antågande! Vi ser fram emot en lååååång skön helg! Vi har beställt biobiljetter till lör och hela familjen ska gå och se Madagaskar 2. Sitter just nu på jobbet och ska försöka jobba undan allt så jag hinner ta en promenad hem, det vore skönt att avsluta veckans arbete med en långpromenad och rensa hjärnan.


Ha en bra helg!

torsdag 4 december 2008

Det känns jätte tomt!

Har idag slutat mitt ena jobb. Har jobbat hos en familj som ass i 4 1/2 år och det känns så vemodigt ikväll. Trots att detta skett enl min önskan så känns det så tomt.... Nu kommer vi ju att träffas ändå, men jag kommer att sakna L väldigt mycket! När vi kom hem efter skolan idag hade mamman i huset dukat upp storfika och gjort så mysigt! De hade även köpt så fina presenter till mig! Tusen tack, de värmde! Det som dock värmde mest var en så fin scrapsida de gjort om mig tillsammans med dem, under de år jag jobbat hos dem. Till och med vovven var med! Har ikväll städat köket och placerat ut de fina presenter jag fick och visar här nedan. Jag fick även en jättefin kökshandduk med luciatåg på, men den ska jag spara till nästa vecka då det börjar nalkas lucia!



Fick detta fina set från Cult design. Älskar dessa saker, och har sucktat efter denna diskmedel-flaska väldigt länge!!




Visst passar de bra in i de övriga sakerna jag har på diskbänken?!
Tack än en gång till familjen W!
Idag har det för övrigt vräkt ned snö! Har aldrig sett så stora flingor! Hoppas det ligger kvar på träden imorgon, ska isåfall ut med kameran!
Sov gott och tack för att du tittade in!

måndag 1 december 2008

Atschoooo prosit!


Måndagmorgon och man önskar att man inte behövde kliva upp! Det är så grått och trist ute, snön rinner bort och tyvärr rinner min näsa lika mycket som snön. Typiskt att man dragit på sig en förkylning igen!! Jag blir galen. Så fort man kommer igen får man ett nytt slag i magen.......