lördag 31 januari 2009

En till bukett selleri!


Som ni ser har jag förärats med ännu en jättefin selleribukett!! Fam EL har varit här på middag ikväll och hade med sig denna jättebukett! Tusen tack till dem än en gång. Vi har haft en trevlig kväll med kycklingenchiladas och daim/maräng-glasstårta till efterrätt samt ett och annat vinglas.

Godnatt!

Lycka är.........


.......när ens bästis lärt sig åka slalom!!
Kul, nu är vi fler som kan åka tillsammans! Vi ser ju fram emot att även mamman till bästisen också kommer igång......
Idag har slalombacken fått en ny chans av fam Villa Matilda, och vi måste medge att vi var för snabb att döma ut den förra helgen. Idag var föret mycket bättre och vi utforskade lite mer i omgivningen, bl a en bana som egentligen är tänkt för crosscyklar sommartid men som är en helhäftig skogsväg, nästan som en rodelbana. Trot eller ej men även jag tordes åka. Sedan tog vi av på ett sidospår och hamnade längre och längre in mot stan, vi hamnade till slut i hoppbacken. Ett tag trodde vi att vi skulle måste ringa efter taxi för att ta oss tillbaka till liften.......
Tack för titten!

fredag 30 januari 2009

Full fart mot helgen!

Idag har jag och maken besökt en grannkommun och hämtat en försäkringsbil. Med andra ord har vi skumpat omkring 20 mil i en bärgare OCH SAMTALSNIVÅN I DEN BULLRIGA HYTTEN ÄR UNGEFÄR SÅ HÄR!!!!!! Jag fick iallafall "springa" in i några affärer och kunde inte motstå lite kläder till barnen.....De blev så lyckliga. Sedan lunchade vi på en mysig tapasrestaurang, det verkar som vi ska tillbaka till veckan igen och hämta en bil till......får väl se om han lyckas övertala mig att följa.........

Ikväll har vi "bytt" barn! J tillbringade eftermiddagen och kvällen hos en dagiskompis medan dennes storebror var här. Ganska skönt för dem att "vila" från syskonen ibland. Vi träffades sedan för lite kaffe och "bytte" då tillbaka våra barn.....

Ikväll har vi naturligtsvis sett Let´s Dance! Lillgumman har väntat flera dagar på att få se starke Magnus! När de meddelade att ännu en deltagare fått hoppa av pga sjukdom sa hon: Om starke Magnus blir sjuk kan man ju lika gärna gå och lägga sig direkt! I förrgår sa hon: Tänk första gången jag såg världens starkaste man, då hade han en glittrig svart tröja som lyste upp hela rummet!! Ikväll var hon ännu nöjdare när han dansade i linne och hon verkligen såg hur stark han är! Jag sa något till henne under hans dans men hon hörde mig inte. Till slut utbrast hon: Om hans bil går sönder när han är ute kör, då bär han bara hem den!




Ikväll har mannen överraskat mig med en fin bukett selleri....(fniss)



Hmm, jag undrar just om det är en muta att få sällskap i bärgaren igen?



Och sist men inte minst, det blev lite matbrödsbak ikväll också! Kesobullar önskades denna gång.
Ni ska få receptet, men inte nu, det får bli en annan gång!

Ha nu en riktigt trevlig helg! Vår blir lite hektisk som vanligt men titta in till mig så ses vi säkert!

torsdag 29 januari 2009

Drömmar om ombytta roller!

Måste bara visa (trots väldigt dålig bildkvalitet) en teckning/meddelande jag hittade på anslagstavlan i köket ikväll.

Det hela började med att lillasyster i familjen frågade sin storebror hur det känns att vara storebror? Hur känns det egentligen att ha ett småsyskon??

Jag antar att det är hennes fantasier som fått utlopp i denna härliga teckning på vår magnettavla! Lägg märke till vem det är som styr barnvagnen och vem det är som ligger i....

Hon är så finurlig, min lilla älskade gumma...



Två glada skidåkare!


Ikväll bar det av uppför berget och elljusspåret av dessa glada skidåkare. Den äldre av dem var ute även igår kväll och fick en nära döden upplevelse..........han gav sig ut helt otränad och trodde visst han fortfarande var 25 år och vältränad!!
Härligt med över 200 besökare på bloggen under januari!! Coolt! Synd bara att nästan ingen "vill" skriva några kommentarer, tur man har några trogna kommentarskrivare.........=) Hur som helst är det jättekul att ni alla tittar in till mig!! Tack tack!

onsdag 28 januari 2009

Bengt och Ivan



Dessa killar följde med sonen hem från skolan idag! Han hade gjort en till mamma och en till pappa. Vi tackar och bugar för denna fina konst!
Vi har just kommit hem från badmintonen, barnen sitter och äter varma mackor och jag blir så sugen så magen skriker! Ska ta en apelsin istället och inbilla mig att det är lika gott........
Det snöar för fullt ute ikväll, hoppas det håller i sig fram mot helgen så det blir mycket nysnö i slalombacken.
Nu ska jag och sonen bege oss till Thailand med hjälp av TV:n!
Godkväll och tack för titten!

tisdag 27 januari 2009

Genomfrusen!

Ja, just genomfrusen är vad jag känner mig efter att ha spenderat 1 1/2 timme ståendes nere i slalombacken. Än hur mycket man klär på sig fryser man, kylan kommer krypande genom skosulorna och sprider sig över hela kroppen! Brrrr!! Var tvungen att ta fram lite bilder från öken att värma mig med - här var vi verkligen svettiga! Bilden är från Egypten när vi var på en dagstur ute i Sahara, det var hur häftigt som helst att köra dessa quadbikes där, förutom att man blev täckt av sand överallt. Men nog saknar man värmen......
Nu är det iallafall bara 2 ggr kvar av slalomträningen, tror vi kommer att åka hela fam på lördag efter J:s träning. Vi måste ge backen en chans till!
E har varit på bowlingträning ikväll och var överlycklig när han kom hem, han hade gjort 4 strikar på 5 min!!

måndag 26 januari 2009

Så var veckan igång igen!


Har haft fördelen att jobba hemifrån med bokföringen idag, passade utmärkt då sonen haft studiedag från skolan. Härligt att kunna vara hemma när de är lediga.....!! Även om man är upptagen med jobb så finns man ändå till hands. Gick en långpromenad imorse sedan jag lämnat lillgumman på dagis. Jag avslutade denna måndagskväll med ett besök på café tillsammans med L. Jag tog en chailatte och denna fantastiskt fina lingon-cupcaken!

söndag 25 januari 2009

Skidor på både längden och tvären!

Idag har lillgumman åkt skidor x 2! Först slalom två timmar och sedan tog hon sig runt elljusspåret här uppe på berget! Härligt gjort lillgumman! Det var första gången hon åkte på "riktigt". Nu vet vi att hon orkar några km så nu ska vi iväg på några längre turer som vi sett ut. Bl a pratar så många om Rutbergshotellet, det ska vi undersöka när vårsolen börjar titta fram lite!


Här kommer på begäran två supergoda recept:

Tacofisk:

600 g fiskfilé

salt, vitpeppar

3 dl matgrädde

1 1/2 dl tacosås

tacokrydda

2-3 dl riven ost

ca 20 tortillachips

Gör så här:

Tina fisken så att du kan sära på fileérna. Salta och peppra fisken och lägg den i en form. Blanda grädde, tacosås,tacokrydda och ost. Häll det över fisken. Strö på krossade chips. Gratinera i ugnen i 225 grader ca 25 min.

Grovbröd i långpanna:

3 dl havregryn

1 dl vetekli

50 g margarin

6 dl vatten

50 g jäst

2 dl vatten

1 msk sirap

1 1/2 msk brödkryddor

1 tsk salt

1,2 l specialvetemjöl

Gör så här:

Mät upp grynen, kli och margarin i en bakbunke. Koka upp 6 dl vatten och häll det över blandningen. Rör om och låt svalna tills det är fingervarmt. Smula jäst i en annan bunke. Värm 2 dl vatten fingervarmt och häll det över jästen. Rör så att jästen löser sig, häll i salt, brödkryddor och sirap. Tillsätt detta i grynblandningen och sedan mjölet. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt 1 timme. Ta sedan upp degen och knåda den smidig. Lägg ut degen på bakplåtspapper i långpanna och tryck ut den så att den blir jämntjock överallt. Skär rutor med en vass kniv, gärna insmord i lite olja för att det ska vara enklare att skära. Låt jäsa ytterligare 20 min. Grädda sedan i 225 grader ca 15-20 min. Lägg på galler och låt svalna under bakduk.

Jag har bakat detta i en "gammaldags" långpanna, dvs något mindre än de som tillhör de nya ugnarna.

Lycka till med dessa recept!

lördag 24 januari 2009

Långlördag

Idag har vi verkligen haft "långlördag"! Vi åkte iväg till slalombacken i stan redan vid 10-tiden eftersom det var dags för slalomlektion 2, vi övriga passade på att prova denna backe för första gången. Det blev tyvärr dåligt betyg på den, den var rätt tråkig faktiskt. Att den var isig och dålig pistad gjorde inte saken bättre.... Hur som helst var den alldeles för kort och brant. Men imponerande utsikt iallafall! Vi träffade också på våra goda grannar som höll på att lära deras yngsta son att åka.

Sedan åkte vi in på stan och köpte present till en liten nyfödd bebis vi snart ska besöka.

Sonen och en kompis har varit på bio ikväll, J fick hyra en film hem istället.

Sedan avslutade vi dagen med en fantastisk god middag, jag provade ett nytt recept på kyckling Enchiladas som var hur gott som helst! Vet inte riktigt var jag får all inspiration till att prova nya maträtter, men det är hur kul som helst! Skulle tro att det bara håller i sig i några dagar, sedan är det väl falukorv och blodpudding igen. Barnen tyckte att det var det godaste de ätit, och jag tror nog jag håller med =)



Rätt häftigt att se stan uppifrån, vi tävlade om att upptäcka vissa byggnader först!


Vissa håller ju som vanligt till mest i skogen.......



Så här glad är man när man ska på skidskola....

fredag 23 januari 2009

Storbak!

Så var det återigen fredag! Vi har tillbringat kvällen med bakning på schemat. Jag har bakat matbröd och resterande fam medl har bakat chokladbollar. De blev så goda - ett helt nytt recept med bl a oboy och marsanpulver. Matbrödet blev samma grova som förra veckan, då hela fam tyckte de var supergoda. Provade också ett nytt middagsrecept: Tacofisk! Klar favorit hos oss, allra helst gillade barnen det, tänk att man kan få till vanlig torsk så superbt! Mmmm mumma.

Ser just på Let´s dance, lillgumman var trött och gick och la sig efter hon fått se sin idol: Magnus the KingKong!

Hade ingen bra bild till dagens inlägg, så letade fram gamla favoriter: Lussebaket från 2 år tillbaka. Visst är det en god bagare?






Det lilla ljus jag har.......


Ja så här såg det ut i Villa Matilda igår! Jag åkte iväg med sonen på badminton och maken var hemma för en gångs skull och skulle sköta om städningen inför helgen....... glad i hågen åkte jag iväg och såg fram emot nystädat när jag skulle anlända 2 timmar senare. Vad händer? Jo, en kvart senare ringer maken och talar om att vi inte har någon ström i huset sedan han startat dammsugaren!! Nästan all ström i huset var dött utom några enstaka glödlampor som glödade lite........ Tydligen hade en fas i huset farit, detta har hänt oss tidigare och då har han kunnat fixa det men inte denna gång. Så när jag kom hem var det fortfarande mörkt, vi fick hjälp först vid 23-tiden då en kille från Vattenfall kom och ordnade felet. Felet satt i ett skåp ute på gatan och bara vårt hus var drabbat.... Men nu har vi iallafall ström (och ett ostädat hus)!


Nog vet jag att mannen i mitt liv inte gillar att städa, men att han kunde ställa till med så mycket bara för att dammsuga..........???

torsdag 22 januari 2009

Grattis min vän!


Grattis A på din 37-årsdag!! Hoppas du får en bra födelsedag! Vi ses framöver någon dag.

onsdag 21 januari 2009

Snöstuga!


Kunde inte låta bli att ta fram kameran och föreviga denna snöstuga när vi kom hem från badmintonen ikväll. Det känns som det är väldigt länge till gräset är grönt runtomkring och det springer barfota barn in och ut där.........Men håll med om att det är vackert med snö?!

tisdag 20 januari 2009

Skidskolepremiär



Ikväll var det dax för den efterlängtade starten för slalomskolan. Härligt i backen med all snö som kommit idag! Hon kan knappt vänta till helgen då det är dax för lektion 2 och 3!

Snöväder

Idag har det snöat hela dagen, riktig blötsnö. Gruvade mig att komma hem från jobbet och börja skotta, men gissa om jag blev glad - sonen hade redan skottat och förutom en nyskottad gård var där tre fina igloos med ljus i!

Grattis!


Vill passa på att gratulera min mamma på hennes födelsedag! Grattiskramar från oss alla! Hurra hurra hurra hurra!!.......

En helkväll på bio!


Var tillsammans med V och såg Australia igårkväll. Filmen var nästan tre timmar lång - och vi var vakna båda två hela tiden!! Annars har vi båda en förmåga att somna under filmer. Men denna film tillät en inte att somna. Faktiskt en av de bättre filmer jag sett, den innehöll allt! Så vill ni se en gripande film - se denna! Var inte hemma förrän halv tolv, så man är lite urlakad idag. Bara vädret idag gör en trött, det snöar och viner utanför fönstret så man ser nästan inte ut.

söndag 18 januari 2009

Ny resa bokad.

Har nu bokat ny resa då vår förra bokning till Egypten blev inställd. Det blir Side i Turkiet istället. Vi kommer att åka sista dagarna i maj och vara där i två hela veckor! Låter lyxigt med två veckor men med tanke på att vi bara har kanske en vecka semester tillsammans under sommaren pga företaget så är det inte så speciellt.... Längtar.....

Idag har vi inte gjort mycket. E har varit och åkt slalom hela dagen. J har varit på kalas och jag och mannen tog tillfället i akt och strosade omkring på stan.
Under kvällen har det varit turnering i rockband, gick inte så bra till en början då jag trodde jag kunde spela trummor, hela bandet blir drabbat om en person tabbar sig hela tiden. Det slutade med att jag fick göra karriär på bas och sonen tog hand om trummorna...... Kul var det i allafall.
Gubbarna i fam har varit och spelat badminton ikväll.

Njut av dessa bilder från vårt hotell:






lördag 17 januari 2009

Fräscht med vitt!




Blev riktigt nöjd med gardinbytet i rummet. Känns ljust och fint! Har som sagt pysslat på här hemma, eller som min själsfrände skulle sagt -ägnat mig åt lull-lull!
Vi fick besök av mor och far ikväll - inte dumt att de kör 30 mil för att äta middag! Fick även hjälp med det nya löneprogrammet av min mor som för övrigt är världens bästa mentor! Sedan blev det en lång diskussion om moms!!


Vi passade även på att gratulera mor några dagar i förväg på hennes födelsedag, hon trodde vi glömt bort den, sedan hade hon även glömt att det är 2 år kvar till hennes 60-årsdag och inte 1 år som hon trodde.


Pappa blev även klippt och M hade tänkt färga det åt honom men han hade så dålig pensel hemma......annars hade det nog blivit något i rött, då hade han ju matchat deras kökskakel......




P.s. mor ringde just, de var hemma nu, hon tipsade mig om att jag kanske skulle ta och gå någon momskurs...........hahahahaha.......

Städmusik!

Sitter just och tar en kaffekopp och letar lite bra musik att lyssna på medan jag pysslar lite i huset. Tack för att Spotify finns! Ska byta gardiner i vardagsrummet bl a. Brollefeber som man har just nu måste jag ju dela med mig lite till er.......

YouTube - Brolle Jr, Play with Fire

Ha en bra lördag!

fredag 16 januari 2009

Nybakat!


Ja, det blev matbrödsbakning ikväll! Ett gott saftigt nyttigt matbröd med bl a havregryn och vetekli. Vi har njutit av smörgåsar till Let´s Dance. Vissa är verkligen roliga att titta på, Magnus, världens starkaste man, ser ut som King-kong!! Nej nu måste jag sluta blogga så jag hinner se vem som åker ut ikväll! Familjen är då enig om att Bagge var bäst ikväll!


Ha en fortsatt trevlig fredagkväll!

Vinterns köldrekord!


Såg just på Aftonbladet.se att det varit väldigt kallt "hemma"!! Coolt =)


Sitter och håller på avsluta dagen på jobbet och ska snart åka hem. Har fått lite hjälp här på kontoret i eftermiddag. M var och hämtade lillgumman lite tidigare på dagis idag så jag skulle få lite "hjälp"....Hon arbetar på med sin pärm med papper hon hittat i pappas papperskorg, hon häftar och stämplar omvartannnat!! Hon säger just att det känns som hon jobbar här.

När vi kommer hem är det fredagsmys som väntar, en god middag, ett glas vin och sedan tror jag att jag ska baka matbröd. Barnen önskar som vanligt popcorn och ev Let´s Dance.
Psst! Hoppas man inte får sparken för att man bloggar på arbetstid!! =)

Cold friday!


Fredag igen! -26 grader! Full fart mot helgen!

torsdag 15 januari 2009

- 20 grader

Kylan har envist hållt sig kvar idag. Vi närmar oss nu - 20 strecket och det bara blir kallare och kallare. Var tvungen att söka åt en bild som värmer! Den här jättesnäckan hittade vi på en ö i Röda havet och vi ångrar att vi inte smugglade med den hem, en sådan jättesnäcka lär vi aldrig se igen.

Ikväll har vi haft besök av J:s kompis lill-E och hans mamma. V var även och löste ut biljetterna till musikalen.



Giftun Island Egypten jan -08

onsdag 14 januari 2009

En helt vanlig onsdag.....


Inget nytt från oss i Villa Matilda idag, på jobbet har jag jäklats med ett nytt löneprogram mest hela dagen. Jag och lillgumman var ner på stan och fikade ikvälll medan storebror spelade badminton. Vi strosade omkring på HM som börjat få hem lite vårkläder. Hon hittade så mycket fint som hon önskade till födelsedagen....

tisdag 13 januari 2009

Det går precis lika bra med selleri!


Har nu löst gåtan varför jag aldrig får tulpaner av mannen. Hade köpt mig två buntar härliga tulpaner när jag var och handlade. Står vid diskhon och snittar dem när mannen kommer hem.

- Har du köpt selleri?? säger han något förvånat!!


E var lycklig ikväll då bowlingen startade igen efter juluppehållet. Medan han bowlade passade jag och gumman på att åka till Coop forum och handla. Därav de vackra tulpanerna. J passade på att köpa en födelsedagspresent till ett kalas hon ska på i helgen.


måndag 12 januari 2009

The Buddy Holly musical


Har ikväll bokat musikalbiljetter till första helgen i april. Vi kommer tillsammans med ett annat par att åka till Stockholm och gå på Göta Lejon och se denna musikal. Brolle har rollen som Buddy Holly och musikalen handlar om hans liv. Det finns ingen bättre att framföra dessa låtar än Brolle! Det kommer att bli kanon!!

söndag 11 januari 2009

När himlen möter havet.......






















Idag har vi varit i Skule tillsammans med ett par kompisar och haft det oförskämt bra. Vädret var strålande. 2 plusgrader, jätte bra före i backen, lite folk i liften och en fantastisk utsikt! Vi blev lite besvikna när vi kom och linbana inte gick, men efter någon timme öppnade den. Höjdrädda var vi till en början, men innan dagen var slut njöt vi för fullo! Vi fikade i toppstugan, och ärligt talat kunde man sitta där inne hela dagen och bara njuta av utsikten från de stora panoramafönstren! Till Skulebacken kommer vi defenitivt att återvända!

Vi har även haft farmor och farfar på besök här i kväll.

lördag 10 januari 2009

My number one!

Dagen har spenderats i gymnastiksal med badmintoncup! Vi åkte hemifrån imorse och var inte hemma förrän halv åtta ikväll. Dagen har varit lång och intensiv och fantastisk rolig och spännande. Att man som mamma kan sitta på läktaren och vara så nervös trodde jag inte. Man kan inte sitta still, man försöker nästan få bollen över nätet åt dem! Ibland tordes man inte titta när det var som jämnast i matcherna. E vann en match av fyra. Besvikelsen var stor när han förlorade, trots att han bara spelat 3 mån och motståndarna spelat betydligt längre är det svårt att smälta en förlust. Men lyckan över att vinna en match är obeskrivlig!! Matchen han vann var väldigt jämn och de fick spela tre set innan han vann. Han var så lycklig att han svävade på moln!!





Mellan matcherna får man vara siffervändare åt andra matcher. Tror att det spelades över 300 matcher idag, det var en rolig blandning då det både var barn och vuxna som var riktiga proffs som tävlade.



J hjälpte mig att sälja fika i 3 timmar. Hon leker ofta café hemma och gissa om hon var lycklig när hon fick göra det på riktigt!!

fredag 9 januari 2009

Helg!!


Fattar inte vart denna vecka tog vägen!! Avslutade veckan med en 8 km lång prommis hem från jobbet. Imorgon är det dags för badmintoncup! Annars har vi väl inga större planer för helgen, ev slalom på söndag. Har sett på Let´s dance ikväll, har ju lovat mig själv att börja se mer på TV och koppla av.......men tydligen är man en tönt när man ser Let´s dance om jag får tro en "närståendes" blogg:) Ska nu hoppa i säng, ser att klockan rusat iväg igen-har suttit och stickat benvärmare som J önskat sig....
Trevlig helg och tack för titten!!

torsdag 8 januari 2009

Kopia av sin moster!


När vi kom hem från skridskoåkningen ikväll och J drog av hjälmen satt helt plötsligt min egen syrra där!! Tala om att vara lik sin moster! Det finns även andra likheter dem emellan, det där med hästar verkar också ha smittat av sig!!

Äter kungen korvstroganoff??


Ja den roliga funderingen hade sonen vid middagsbordet ikväll..... Var får de allt ifrån? Vi åt inte ens detta utan uppstekt palt!

Idag har jag återvänt till jobbet igen efter en evighetslång ledighet känns det som. Trots att posthögen var enorm samt allt annat som måste tas itu med nu när det är nytt år, så var det jätte kul!! Jag känner mig verkligen lycklig att ha ett jobb som jag kan bestämma lite själv över, ta dagen som den kommer....

Nu ska jag och lillgumman gå ned till isbanan och åka lite skridskor. Det blir två isprinssessor ikväll då även en av hennes bästa kompisar J.E ska komma och åka.

E ska iväg på badmintonträningen som börjar ikväll igen.

Sist men inte minst en fundering: Äter prinsen prinskorv och serveras det något annat än prinsesstårta när Viktoria och Madelene fyller år??