lördag 27 juni 2009

Mitt allra finaste smultronställe......

Den allra finaste platsen på jorden är i Yxsjön där min farmor och farfar bodde. Gården är numera tom sedan farmor flyttat in på samhället då hon blev änka. Jag, pappa, E och kusin J åkte dit ikväll och jag är så glad att jag kom på att ta med kameran. När jag tänker tillbaka på mina barndoms somrar så är minnena alltid från Yxsjön, ikväll var det en riktigt fin sommarkväll och det blev en riktig nostalgitripp!! :o)


Här är själva boningshuset...... konstigt när jag är där och tittar så ser man inte att trädgården vuxit igen, att färgen flagnat och att det är öde....... Jag ser fortfarande det välskötta hus som farmor och farfar hade, farmors fantastiska trädgård med alla blommor som hon älskar! Jag ser de vita trädgårdsmöblerna som stod i trädgården, där man satt och drack enbärsdricka trots att möblerna är borta för länge sedan....... Jag kan nästan känna doften av nybakade "kungsbulla" som farmor så ofta och gärna gjorde när vi var där.

Här är gaveln på bröggstuga, där farmor några gånger per år bakade tunnbröd en gång i tiden. Det var bland det bästa jag visste, att sitta där i värmen och den mjöliga luften och äta nybakat varmt tunnbröd med det smälta smöret rinnande utför fingrarna...... Jag fick alltid hjälpa till med att borsta mjölet från kakorna och det var så roligt! Jag minns en gång (och det blev nog bara en gång) då mamma skulle lära sig denna konst med att baka tunnbröd, när hon skulle grädda blev det inte några tunnbröd, utan det blev kuddar! ha ha ha ha....

Här hänger den gamla klädlinan kvar med nypor och allt.....


Sist men inte minst! Den finaste bilden av dem alla! Min fina farmor som vi hade glädjen att träffa och fika med idag! Önskar att hon får ordning på sitt onda ben snart så hon kan komma och hälsa på oss!
För övrigt idag så har det varit åter en härlig sommardag. Barnen har varit och badat med mormor idag. J har stupat i säng nu och E cyklade iväg med farmor och skulle fiska.......
Kanske är det just den här sommardagen de kommer att minnas i framtiden........?

fredag 26 juni 2009

Inte ett moln, så långt ögat kan nå.......


Visst är väl den här bilden som tagen ur Ledins låt? I dag har det varit en sån här härlig sommardag som bara varar någon enstaka dag under hela sommaren. Tempen har legat på 28 grader och vi har inte sett ett moln eller känt en vindpust på hela dagen. E och kusin J har varit och fiskat följt av vattenkrig med lillsyrran. Vi har ätit jordgubbar och glass med farmor. Varit på Stamsjön och badat med mormor. Allt detta är sommar!! Nu ikväll har vi 30 grader varmt i husvagnen och det går inte att ha dörr el fönster öppna pga MYGG och KNOTT!! Det är väl baksidan på sommaren........ men denna dag är sådan man önskar att barnen ska få ha hela sommarlovet!

torsdag 25 juni 2009

Husvagnsmys!

Sitter i husvagnen ikväll och bara njuter! Härligt att denna säsong kommit igång! Jag och barnen ska tillbringa helgen i vagnen medan mannen är i fjällen och fiskar..... förhoppningsvis kommer han hem med röding som vi får röka!
Ikväll har det varit en riktigt ljummen sommarkväll, kl är mot 23.00 nu och det är fortfarande 25 grader ute. Vi tog en sen cykeltur ikväll, har nästan nyss kommit in och barnen har krupit till sängs. De var så nöjda och tyckte det var så mysigt att få premiärsova i husvagnen för i år!


onsdag 24 juni 2009

Sommarkänslor....

Nu verkar det ändå som att sommaren hittat hit till Sverige också! Vi monterade upp poolen i söndags och redan nu, tre dagar senare är det fullt möjligt att bada i den. Faktiskt lika varmt redan i vattnet som det brukar vara längre fram på sommaren, det har aldrig gått så fort att värma upp den som i år. Hoppas vädret håller i sig länge nu!
Var med om en liten pinsam historia ikväll med dottern. För att ta det hela från början så satt hon och jag och såg på sommarkrysset i lördags. De visade ett litet filmklipp där på Gry Forsell där hon sitter "tätt intill" Lars Leijonborg och ställer pinsamma frågor till honom. Bl a frågade hon om han brukade raka pungen....... Till min stora förvåning fick jag ingen kommentar om detta från dottern utan hon verkade sitta i egna tankar och inte lägga märke till detta. Trodde jag!!! Döm om min förvåning ikväll när vi var på Hemköp inne i stan och stod i kassan och skulle betala, då kläcker hon ur sig högt och tydligt: - Mamma, det där du såg på TV:n, varför frågade hon om han rakat snoppen!!?? Många blickar vändes självklart mot oss och jag såg riktigt hur de tänkte vad har hon sett på för snusk!! Som tur var kom jag på vad hon menade för program och förklarade lika HÖGT och TYDLIGT vad det var frågan om...... ibland är det som om hon räknar ut när man ska nämna olika saker för att nå bäst effekt!! =o)




Två killar som kyler av sig efter en varm bussresa....


Här är två till som njuter av sommarvärmen, de har nog längtat hela långa vintern efter att få komma ut och springa på gräsmattan igen med sina små ben.....

lördag 20 juni 2009

Hur var det här med Jesus?


Nu har vi tagit ut turkietflätorna ur J:s hår. Hon blev så olik sig, kände nästan inte igen henne! Hon var i allafall helnöjd med detta "änglahår". Men lockarna är nu borta eftersom det behövdes en rejäl omgång med balsam i det. Hon fick stå rätt länge i duschen eftersom jag var ute och tog in tvätten, när jag kom in gick jag med handduken till henne och bad henne kliva ut så skulle jag hjälpa till med torkningen. Ja gör det mamma sa hon, jag är jätte blöt nu, jag har ju duschat så länge........ ha ha ha ..... hon säger så många roliga saker. En annan rolig sak hon sa idag var när vi satt och åt middag. Hon undrade nämligen var Jesus kom ut någonstans? Ja det var väl i Jerusalem sa jag, men det var naturligtsvis inte det hon menade, hon undrade ur vilken kroppsdel jungfru Maria födde Jesus........ Ja varför ska man nöja sig med att bara undra hur barn kommer ut? Det är lika bra man går flera årtusenden tillbaka i tiden så man får med allt från början.........
Idag har det blivit väderomslag! Sommaren verkar äntligen vara på G! De pratar om värmebölja till veckan, alltså minst 25 grader i minst 5 dgr! Härligt tycker jag det låter. Jag var ute på en långpromenad ikväll, runt HELA kvarteret! De ni! Solen var så varm och lyste från en klarblå himmel, bina surrade och syren och rönnbärsblommorna doftade så gott! Kände att nu jäklar är det härligt att leva, en förhoppningsvis skön sommar är på väg. Trots allt elände just nu så har man så mycket kul att se fram emot i sommar!

fredag 19 juni 2009

Midsommarfirande som kom av sig!

Ja, så var det då midsommarafton. Husvagn, Yxsjön, min goa släkt, sill, nubbe och allt annat kul vi längtat efter i flera veckor! Men som VANLIGT blir inget som vi tänkt oss, vi lyckas alltid bli sjuk när vi planerat något. Alltid är det någon som ligger i feber eller magsjuka el dyl. Denna gång blev det dock lite allvarligare. En blodpropp i mitt ben satte stopp för allt vad midsommarfirande heter...... Vi är hemmavid och tar det lugnt. Vi var en sväng på hembygdsgården här så J fick dansa runt midsommarstången och E Spelade lite på chokladhjulet. Vi har gjort en mysig middag härhemma med bl a sill, grillat och räkor till barnens stora förtjusning. Dock saknar man nubben och de övriga festligheterna. Känns som det bara är vi som sitter ensam en sådan här kväll. Hela stan har flytt ut till vänner, släkt och stugor. Vädret blev iaf strålande ikväll och det kändes faktiskt som sommar igen.....
Jag och J har sett midsommarfirande på TV:n medan grabbarna i huset begav sig ut på fisketur.


Vi tjejer är och plockar blommor till dagens krans. Visst är jag snygg med min fina strumpa jag ska dras med ett år framöver?


Här ser ni resultatet av dagens kransbindning.

Det blev fiskelycka för grabbarna på deras fisketur i kväll. E fick sin första gädda som han strandsatte helt själv! Han sken som solen i Turkiet när han kom hem....! =o)

måndag 15 juni 2009

Blomsterprakt!


Blommor i alla dess färger är vackra men visst har även denna en skir skönhet?!
Vår gräsmatta var överfull av dessa maskrosor när vi kom hem från semestern.........

Drömmer mig tillbaka........


Sitter och drömmer mig tillbaka en stund till Medelhavets ljumma vågor, gräshoppornas melodi, sand mellan tårna och en sol som värmer en ända in till själen......
Skitväder idag också här hemma, passar på att skriva lite resedagbok och går igenom lite bilder som passar till inläggen.......

söndag 14 juni 2009

Regnig söndag....

Sitter på jobbet och försöker komma ikapp efter semestern. I morgon har dagis stängt så jag tänkte få undan det mesta idag. Eftersom regnet vräker ner ute så gör det inte så mycket att tillbringa söndagen på kontoret.....







lördag 13 juni 2009

Balkväll!

I kväll var jag och V tillsammans med våra yngsta barn och tittade på alla vackra studenter som skulle på bal. Otroligt vackra klänningar, håruppsättningar och bilar.


Kanske är det just dessa två som kommer att följas på bal om 13 år? De såg nog ut vrålåket de skulle färdas i då........ utav alla annorlunda fordon i kväll var nog detta det mest utstickande!
Hur som helst kommer denna kille bli en utmärkt kavaljer till J, när vi kom hem och de skulle ut och cykla hjälpte han henne så fint att stoppa in långklänningen under jackan så den inte skulle fastna i kedjan, när hon skulle sitta upp på sadeln =o)
I övrigt har dagen mest innehållit strykning av 2 veckors tvätt, J har börjat simskola samt att det har varit barn fulla huset och gården! Ett tag var det 10 st sommarlovs glada barn här och det var fullt ös kan jag lova! Det går åt mkt saft och bullar sådana dar......
Vi har sett på sommarkrysset på TV:n ikväll tillsammans med fam E-L det var lite kul eftersom Brolle medverkade med ett nummer från Buddy Holly musikalen.
Fam E-L passade även på att uppvakta E i efterskott. Jag hade gjort en Tuppkaka med rabarber och kardemumma, riktigt god. Kanske ngt för midsommar?

Examen med falukorv och jordgubbar!

Så var det äntligen sommarlov! Vädret på examensdagen var hyffsat men vi saknade solen som man så gärna vill ska stråla när man kommer ut från kyrkan efter att ha sjungit Den blomstertid nu kommer.........
Farmor och farfar dök upp här på eftermiddagen med blomsterkvast och tårta, dels för att fira examen och dels för att vi kommit hem igen! Tusen tack för den goda tårtan och de fina blommorna.


Så här snygg var min storkille på sin examensdag!

Det blev en liten annorlunda middag idag. Jag hade gjort porterstek och eftersom steken skulle ätas kallskuren gjorde jag en exotisk sallad till. Jag hade köpt melon och ananas. Jorgubbarna la jag till då jag köpt dessa för att göra tårta, men då vi fick en sådan god tårta av farfars så tänkte jag att de skulle passa bra till det goda köttet! Döm om min förvåning då jag just innan middagen börjar skiva upp köttet och det inte är genomstekt!! Fick skära det i tjocka skivor och slänga de på grillen istället, naturligtvis blev det inte många skivor utan som tur var hade jag falukorv hemma! Men nog blev det lite konstigt med jordgubbar, melon och ananas till grillad falukorv! Farfar tänkte nog: -Nu har hon vart till utlande och skaffa sig en massa konstiga märkliga matvanor! Nu dug de inte med pären till körven längre! Nä, fint ska det va! =o)

fredag 12 juni 2009

Hemma igen....

Hej igen alla trogna läsare! Vet att ni längtat efter ett livstecken från oss! Vi har haft två underbara veckor i Side. Vädret har varit strålande hela tiden, hotellet var toppen, god mat och trevliga människor. Visar lite bilder här nedan och jag kommer att lägga ut mera favoritbilder senare. Sedan kan ju ni som är intresserade besöka resedagboken min som jag snart kommer att uppdatera.



Här är en av våra första dagar då vi utforskade hotellet, vi smög upp på någon annans balkong för att få med hela hotellet då vi bodde på markplan. Utsikten var fantastisk från Side Hill! Tycker ni jag ser lite "stel" ut beror det på att jag var jvl höjdrädd!!

Här sitter mina älsklingar vid apollotemplets ruiner en ljummen kväll i gamla delen av Side.


Vissa dagar var det härliga vågor på stranden, det var 27 grader i vattnet sista dagarna vi var där. Lufttempen varierade mellan 35-40 grader! Svettigt men oj så SKÖNT!



Här är jag på väg tillbaka till hotellet efter ett marknadsbesök. Som ni ser är det mkt som redan är sönderbränt där, det har varit ovanligt varmt där i år.....