fredag 31 juli 2009

On the road again.....

Då var vi äntligen på väg på semester! Vi blev lite snopen när vi tappade husvagnen i första korsningen! Hmmm vet inte riktigt vad som hände......



Vi lämnade hemmet i regn och rusk, dimman hängde över Skuleberget.

Men redan vid Kramfors började solen lysa! Härligt!

Här sitter barnen och luftar sig lite vid Ångersjön tror jag det hette, strax innan Söderhamn var det iallafall.
Nu har vi stannat för natten i Tönnebro. Vi avvaktar och ser vad det är för väder imorgon och tar då ställning till vart vi åker vidare. Vi planerar att vara i Stockholm på söndag.

torsdag 30 juli 2009

Snabbtripp till kusinerna på landet....

Idag har vi hunnit med en liten visit hos systeryster mfl. Vi åkte dit för att lämna marsvinen som de ska sköta om då vi är på semester. E hade med sig crossen så han och kusinen har kört en hel del! Vid middagstid åkte vi in till stan och avnjöt god mat nere vid kajen och en av båtarna som ligger där. Härligt i strålande solsken och glittrande vatten! Vi strosade en stund på stan (vi tjejer alltså) den manliga delen av sällskapet hade bråttom hem. En del inköp blev gjorda. Jag köpte lite nytt till sovrummet.

Här har killarna lite paus innan de drog iväg igen......

Det finns mycket skoj att göra hos moster!

Sirius var alldeles till sig över alla barn - blev dock lite sur när inte han fick följa med till grannen! Han kommer att ha fullt upp med att vakta marsvinen!

Princesskalas!

I morse halv tio var J bjuden på princesskalas hos en f.d dagiskompis som fyllde 5 år. Vi fick ställa väckarklockan för att komma oss upp så tidigt.......


I finaste princessklänningen for hon iväg......

Det var också väldigt viktigt med håruppsättning idag.......
(önskar jag kunde få lite hår av henne......)

tisdag 28 juli 2009

Mina finaste juveler.....

.... har återvänt från sin semester med farmor och farfar. De har verkligen haft det bra! De kom bara hem och vände lika fort iväg för att bege sig ut på stan och avsluta sin lyckade semester med en räkmacka på café UH. Jag valde att stanna hemma med en enorm styrkhög jag just tagit itu med....... Tog en bild på J härom dagen när hon fick äran att överta strykjärnet en stund. Ibland måste man ta sig tid och låta barnen hjälpa till - de tycker ju att det är så roligt att hjälpa fast man är stressad och tycker att de hellre stjälper......! Jag stod iallafall och strök och J kom och funderade varför hon hade fått äran att stryka den dag hon fyllde år, ja svarade jag :- Du hade lust att stryka så därför fick du det den dagen. Hon kontrade då med :- Jag har lust än! och gissa om hon blev lycklig när hon återigen fick överta strykjärnet..... Det är lätt att dessa vardagsbestyr betyder så mycket för dem och hur lycklig hon blev över att vara stor och duktig och göra mammasaker!
Innan farmor och farfar åkte hem ikväll bjöd de ut oss på en liten förtidig födelsedagsmiddag för M, han firar ju sin födelsedag i Stockholm i år (om nu allt blir som vi tänkt..... det har ju en förmåga att inte alltid bli som vi tänkt oss). Vi åt helstekt oxfilé med kantarellsås och klyftpotatis. Mums!


måndag 27 juli 2009

Bio på sjusovardagen!


Har just kommit hem från en bra biofilm. Vi såg Johan Falk med bl a Jakob Eklund, Ruben Salmander, Mikael Tornving och Marie Richardsson. Filmen var riktigt bra. Gissar att detta är början på en ny serie typ Beck. Vi njöt först av en god middag på O´learys, man passar ju på när barnen är på semester! =0) Idag har det för övrigt varit sjusovardagen, och ska man tro bondepraktikan så blir dagens väder prognosen för 7 veckor framåt - så jag tackar och tar emot, soligt men en hel del moln och inget regn! Önskar bara liiiiiiite mer sol! Nej nu är det bäst man går och knyter sig - arbetsdag imorgon!

söndag 26 juli 2009

Törs man tro att sommaren är här igen??


Idag har jag krattat upp gräsklipp från gräsmattan, som för närvarande är full av små grodor! Tack vare att vi bor så nära både ett stort berg och en tjärn kryllar det av dessa små söta varelser både vår och sensommar. De har just blivit grodor av ynglen nu och de är precis överallt. Här på bilden är en liten stackare jag krattat upp och här försöker den rädda sitt liv genom att hoppa ur skottkärran! Barnen samlar dessa små liv med skräckblandad förtjusning! Det är inga problem att samla 100 grodor på en timme om man nu vill, ni kan ju gissa hur det ser ut i en hink - en riktig gröt av krälande grodor!! Bläää, men så länge man slipper ta i dem är man glad!
Idag kom även farmor och farfar förbi med husvagnen, de hade varit på en liten semestertripp. De frågade barnen om de ville fara ut till Gullvik med dem? Gissa hur glada de blev!! Förväntan när de satt i farmors och farfars bil var nästan som på självaste julafton! Vi åkte med dem och hjälpte farfar att parkera och veva stödben mm. Sedan åt vi middag på restaurangen där för att sedan njuta av lite campingliv med en kopp kaffe utanför deras husvagn. Solen lyste och det var så skönt. Poolen på campingen var jätte varm och barnen kommer nog att ligga i den hela morgondagen skulle jag tro! De ringde nyss och talade om att de besökt barnens djurhage där och sett både grisar, marsvin och får och nu höll de på att avrunda kvällen med ett parti Monopol. De har det verkligen bra där! Själv får jag också ha det bra nu då jag kan tillbringa hela dagarna på jobbet utan att känna dåligt samvete för att lilla loppan också måste hänga nu när vi inte har någon barnomsorg! Skönt att jag kommer att hinna jobba undan nu eftersom vi åker ut med husvagnen på fredag!

lördag 25 juli 2009

Översvämning!


Idag har vi fått resultat av det förra dygnets regnande. Det har återigen blivit översvämning nere på skolan. Vattnet forsar över skolgården, parkeringen, vägen och cykelbanan. Det är häftigt med vatten och vad man är chanslös mot naturens makter! Barnen är inte lite förtjusta över dessa vattenmängder! =o)
Idag har J varit på kalas hos E.E som fyllde 6 år. Medan han var där passade jag och mannen på att åka en sväng på stan, M skulle bl a klippa sig. När vi sedan hämtade J blev vi bjudna på kaffe och mumsiga kakor och bullar! Efter det åkte vi till jobbet och jag hann med både kundreskontrat och fakturering samt lägga in lite delar på bildelsbasen! Skönt! Dagen har varit lång, vaknade redan strax efter åtta av min värkande nacke, drog på mig kläderna och tog min promenadrunda, innan jag var hemma igen lyste solen och den har faktiskt visat sig några timmar idag men nu i eftermiddag har det åter blivit mulet.
Nu ska vi iväg på middag hos "bästisfamiljen", har verkligen haft en lyxdag - bara flytit omkring men ända gjort en massa nytta! Ser fram emot en trevlig kväll med som vanligt god mat hos dem samt kanske ett och annat vinglas samt många hjärtliga skratt! =0)))))


fredag 24 juli 2009

Sommarens outfit 2009!


Det här är den bästa klädseln för sommaren 2009 verkar det som! Hur kul är det att plaska omkring i ett par Tretorn när man hellre vill plaska omkring i poolen eller havet? Fast idag kan man nästan tro att havet dragit sig upp till våra gator........ Regnet har nu öst ner i ett dygn är nog risk för översvämning snart...... Sonen blev verkligen besviken när han vaknade imorse och insåg att det än en dag inte kunde bli någon uteaktivitet! Han tog sig iallafall en promenad till en kompis i närheten. Lilla loppan har en kompis här, skönt de har kompisar sådana här dagar annars skulle man nog "nöta" lite för mycket på varandra! Själv gör jag inte många knop idag för en gångs skull, har suttit och läst en bok för en gångs skull på dagtid!

torsdag 23 juli 2009

Språköra?


Blev lite snopen på min 6-åring idag. Hon hörde finska pratas på radion. Det här är språket som flickan på bussen i Turkiet pratade sa hon då. När vi var i Turkiet var vi på en tur med Fritidsresor och det fanns en finsk tjej med på bussen. Jag fattar inte hur hon kunde ta igen vilket språk det var på radion, nu är ju finska ganska utmärkande men om man tänker på att vi var i Turkiet och hörde en massa olika språk där tycker jag det är fantastiskt att hon tog igen finskan så lätt! Må jag ha en liten blivande tolk? Kanske beror det på att hon har lite finskt blod i ådrorna? Själv är jag väl väldigt begränsad i min finska...... perkele vet väl alla vad det betyder men jag kan även ordet makkarabata! Vilket betyder korvgryta..... vad man nu kan ha för nytta av det? ;0) Sedan har man väl alla läst på elelementen där det står eii sä päätä..... men sedan är det nog slut på mina finska kunskaper! Kanske jag får lära mig mer av min dotter i framtiden =0)

onsdag 22 juli 2009

Levt rövare!

Ja, levt rövare är just vad vi gjort hela långa dagen! Jag och barnen åkte tillsammans med M, Je och Jo till Rövarbyn idag. Vi trotsade vädret imorse som bjöd på lite duggregn och stack iväg! Vi fick strålande väder under dagen! Har mest suttit ned och läst en bok hela dagen medan barnen lekt otroligt bra och länge..... de ville aldrig hem! Ingen som varit trött eller sur på hela dagen!



J och Jo i hoppborgen.

Hela gänget!

Knoll och Tott hyrde trampbåt!

tisdag 21 juli 2009

Jordgubbar och sommarstickor!

Blev verkligen bönhörd ikväll! Har längtat efter jordgubbar hela dagen, men blev för snål när jag var och handlade och de skulle ha 35 kr för en halvliter. Gissa om jag blev förvånad när min goa vän kom med en stor skål full med nyplockade gubbar från hennes land? Oj vad söta och goda de var! Vi gjorde bl a milkshake, mums! Här nedan får ni se läckerheterna på mitt nyinköpta fat, visst är grodorna fina?



En annan rolig sak ikväll var när J fått en sticka i stortån. Den var så liten så den gick inte att se med blotta ögat. Inga problem tyckte hon, hon visste nämligen vart det fanns ett förstoringsglas! Glad i hågen sprang hon iväg och kom tillbaka med ett..........


problemet var bara att man nästan skulle behöva ett förstoringsglas för att se det förstoringsglas hon hade hittat! Eller också skulle man nog vara en legogubbe, för det var nämligen i storebrors legolåda hon hittat det. Men det är inte alla som har ett förstoringsglas som tillhör självaste Indiana Jones....... ;o)



Marknaden är över....

...och det känns lika trist varje år, det är nu hösten brukar komma och vi som inte ens haft någon sommar! Det är "bara" drygt fem veckor kvar av sommarlovet och det bara regnar...! Hur som helst hade vi fint väder under marknaden - kunde inte bli bättre! Solen lyste över marknadsbesökarna varje dag. Vi hade otroligt trevligt hela marknadshelgen. Det började redan på onsdagskvällen för mig med återträff med mina gamla klasskamrater, det är 20 år sedan vi gick ut grundskolan. Det var kul att träffa alla som var där, tyvärr stort bortfall, utav 50 st var vi bara 25 st som kom. Men vi konstaterade att de flesta av oss så lika ut nu som för 20 år sedan. Vi såg en videoinspelning från en revy vi hade i åk 9 och nog har vi förändrats en hel del utseendemässigt sedan dess =o)! Vi hade en trevlig surrstund på skolan och sedan åt vi middag på Wärdshuset.
På fredagen kom våra bästa vänner och förgyllde helgen! Jag tror inte vi skrattat så mycket någon gång tidigare! Det har varit så mycket tokigheter: allt i från "kottar" till millionbells samt att någon nästan blev ihjälskrämd pga hicka! Barnen har också haft en toppenhelg! Je och E har varit så flitiga och samlat tomburkar så de gick plus på denna marknad. Att se J och Jo med sina tindrande ögon både vid marknadsstånden och karusellerna är oslagbart!
Nu ska vi vara hemma 2 veckor och jobba sedan är det dags för en sväng med husvagnen igen. Troligtsvis blir det Stockholm, ser fram emot detta. Det känns lite konstigt att vara hemma nu, vi brukar alltid åka iväg en sväng efter marknaden men i år körde det ihop sig med alla semestrar på jobbet - men den som spar han har!


Här håller J i en av farmors fina jättevallmo hon har i sina fina rabatter!

torsdag 16 juli 2009

Det haglar pingisbollar......!


Idag har det varit riktigt domedagsväder hos oss! Det började med rejäl åska, blixtnedslag och regn. Helt plötsligt övergick det till hagel, det bara vräkte ner isbollar från himlen. Tempen sjönk från 21 grader till 8 grader helt plötsligt! Hagelskuren höll i sig 10 min och lämnade stor förödelse efter sig...... Vi fick vår bil och husvagn förstörda!! Husvagnstaket är fullt av bucklor och bilen ser fördjävlig ut både på huven och sidorna...... Tror inte att det går på någon försäkring heller då det är naturkatastrof......

Nu är det flera timmar senare och vi har fortfarande kvar lite "drivor".......

måndag 13 juli 2009

Kalas i dagarna 2.....


Idag har vi återigen varit bjuden på kalasfika. Igår var det en 43-åring och idag en blivande 9-åring. Båda fyller egentligen imorgon men eftersom vi åker till Åsele har vi gjort bort uppvaktningen. Först blev det ett besök på Airworld idag och sedan kalasfika hemma hos fam E-L. Här på bilden ovan har J dragit på sig sumobrottningsdräkten.
Var på jobbet några timmar ikväll så nu kan man åka bort några dagar med gott samvete. =0)

söndag 12 juli 2009

Helgen närmar sig sitt slut....


Tyvärr går även denna helg mot sitt slut. Men tack och lov har solen lyst i princip hela helgen. Har mest legat ute och njutit i en solstol idag. Kvällen blev trevlig då vi fick äran att följa med på stugvisning tillsammans med våra bästa vänner. Objektet var verkligen trevligt med en "drömtomt"! Hoppas det går vägen för dem..... håller tummarna. Sedan blev det lite struligt när vi bestämt för att åka till Sandlågan och titta på havet när några av oss inte såg att man stod mitt i vägen samt att man trodde man var framför när man egentligen var bakom...... ;0) Tur i alla fall att vi hittade till samma adress sen för gofika! Sedan blev det lite förväxling med barn, så vi fick inte med oss någon flicka hem utan har nu 2 pojkar istället.... (tänk att det ska vara så kul att sova över)..... men lite vardagslyx måste ju barnen få ha då det är sommarlov!

lördag 11 juli 2009

Nätra marknad


Idag har vi hunnit med en hel del! Först var vi på rea på elgiganten där de hade utförsäljning med 80 % på varor som blivit rökskadade vid branden där för ett tag sedan. Vi gjorde en del fynd - grabbarna i familjen var lyriska.......
Sedan begav vi oss till Kornsjö och Nätra marknad. Blir fascinerad var gång vi åker dit, bara skog och åkrar och helt plötsligt en stor marknad! Vi åt lunch där, köpte marknadsgodis och tog en karusellsväng! Alltid kul med marknad........
Sedan var vi bjuden på middag hos fam E-L. Middagen avrundades med två omgångar kubbspel. Kul att vara ute i sommarvädret som nu verkar ha återkommit =o) Hade glömt hur roligt det är att spela kubb!

torsdag 9 juli 2009

Min tandlösa gumma.....


Lyckan var stor ikväll när storebror drog ut tanden på lillasyster! I förrgår kväll åkte den första framtanden ut och således den andra ikväll. Tandfén får verkligen slita här i villa Matilda! ;o)
Idag har vi gjort en sväng på stan. Köpt gummistövlar till sonen, strl 36! Han blev förvånad att jag kunde ha samma skor som han. Han var även och klippte sig och för att vi skulle slippa sitta där och vänta smet vi in på HM en stund. Vi skulle gå en liten sväng medan E klippte sig och det slutade med att E ringde och frågade vart f*n vi tagit vägen! Där stod han och frisören ville ha betalt av den ansvarslösa mamman......... Men vi hittade ju en massa kläder som vi inte kunde låta bli att prova.....
Köpte även en infravärmare som vi ska ha till husvagnens förtält, det verkar ju behövas denna sommar.....
Har även passat på att utnyttja det dåliga vädret med att städa sovrummet från topp till tå.

onsdag 8 juli 2009

Cafébesök på Hembygdsgården....


Idag har jag och barnen samt deras kompisar E och A gjort ett besök på hembydsgården vi har alldeles i vår närhet. De har sommarcafé och jag har tänkt bege mig dit i flera års tid men aldrig kommit till skott. Passade på ett besök just idag då det är onsdag eftersom jag sett att de bakar tunnbröd då. Vi hade tur och fick komma in i bagarstugan och "vara med" för en stund. För er som varit i en bagarstuga där det bakas tunnbröd vet hur ljuvligt det doftar..... för mig betyder även den lukten gammel-Astrid..... Hoppas hon orkar komma och besöka oss i sommar så jag kan ta med henne hit. Det fanns fantastiskt mycket gamla ting att se, själva huvudbyggnaden är som ett museum. Barnen tyckte det var roligt och intressant att se dessa gamla saker, trodde inte att de skulle vara så intresserade...... kul!
Som tur var kom jag på att ta med kameran just som vi skulle åka - och vilka fotograferingsskatter jag hittade. Har gjort ett urval här nedan......
Fikat bestod av nygräddade våfflor med glass och hallonsylt och nykokat kaffe i sköra gamla kaffekoppar från Gustafsberg..... Köpte med tunnbröd som ska avnjutas ikväll....!

Köket - husets hjärta......


På spiselkransen.....

Smörtillverkning....

Vackra tallrikar, både porslin och trä.....

På en gammal vind.....


Pottstol?....

Undrar hur många meter denna spinnrock spunnit?.....

Brio eller Emmaljunga?...... ;-)


Vilka hemligheter döljs i denna kista? Tänk om gamla ting kunde tala......


tisdag 7 juli 2009

Äntligen regn!


Låter kanske lite konstigt att man längtat efter regn, men vädret har varit skit sista dagarna så man har ändå inte velat vara utomhus. Lika bra att det kommer regn då så blir gräsmattan glad! =o) Hoppas vädret blir bättre till helgen eftersom vi tänkt ta en liten tur med husvagnen.....
Idag har jag och barnen städat deras rum. Det var verkligen av behov, skönt att det är gjort! Vi har just slängt ner oss framför TV:n och ska se en film, bäst jag läger bort datorn nu och ägnar mig åt Superhjältarna istället ;0)

måndag 6 juli 2009

From here to eternity......


Denna fina ring fick jag av min kära familj på födelsedagen......
Den har texten: from here to eternity...... och är designad av Efva Attling.

söndag 5 juli 2009

En av presenterna......


Den här söta lilla väggkorgen fick jag av mor, jag hittade en lämplig konstblomma i en av minna gömmor samt lite silvertrassel som jag tycker kom väl till pass då själva korgen är ihålig.




Korgen hänger numera på Villa Matildas bro bredvid ett hjärta som sitter på dörren. Hjärtat köpte jag själv på konditori Kronan för en vecka sedan och kul att få något att hänga bredvid i samma stil......!
Visar fler presenter senare....

Kul helg med födelsedag och allt.....


Så har man återigen blivit ett år äldre........ Hade en mycket trevlig födelsedag med bl a en resa till Ulvön med gott sällskap!
Fick många fina presenter - stort tack till alla!

Tyvärr hade vi inte fått det väder jag beställt =o)..... men vi var nöjda med att regnet höll sig på avstånd! Det kom en skur medan vi åt lunch, sedan var det uppehåll och innan färjan gick hem lyste solen!

Det var lämpligt promenadväder upp till lotsberget...... men det var lite väl blåsigt där uppe. Men en och annan glass slank ner, det hör ju till!
Vi avslutade denna resa på Matcompaniet med god mat som vanligt där.
När vi kom hem fick vi besök av våra bästa vänner som förgyllde vår kväll, hrm,,, eller natt kanske man säger......=o) Trevligt hade vi iallafall ända till kl 02! Jag fick tjusiga glas som genast kom till användning då A behövde en styrketå(r) till sin brutna lilltå!

torsdag 2 juli 2009

Sommar, sol och hav!


Återigen en helt fantastisk sommardag! Vi packade badkläder och åkte ut till Gullvik imorse när vi vaknade. Vi tillbringade hela dagen där och det svider i skinnet ikväll.......

Vi lyxade till det med lunch på deras restaurang idag.


Dagen avslutades med en turnering på minigolfbanan där. Detta var en omöjlig bana att göra hole-in-one på enligt E. Gissa om han blev snopen när det var lillasysters tur och hon slår en hole-in-one! =0)
Ikväll har jag jobbat några timmar - tillräckligt för att kunna vara ledig imorgon. Härligt! Vi har även varit och övningskört lite ikväll.......... hon har avancerat ända upp till fyrans växel nu! Vi var som två studsbollar i bilen ikväll då underlaget inte är det jämnaste precis......

onsdag 1 juli 2009

Värmen fortsätter.....


Den här bilden tog jag på min lilla busunge i helgen när vi besökte hembygdsgården. Jag tycker bilden riktigt utstrålar hur busig hon är!!
Denna vecka har vi nöjet att ha storkusin L på besök. Vi utnyttjar henne till fullo! Förutom att J är som en blodigel på henne så tar även jag hennes tid i besittning! Ikväll har vi varit och jobbat, vi har städat och lite annat löpande arbete. I gengäld lär jag henne att köra bil! Klart hon måste kunna köra innan hon ska börja övningsköra på riktigt! Vi viner omkring i gamla skrotbilar och dammet bara yr! Ikväll hade hon 4 passagerare! J var fascinerad över att hon kunde köra bil och prata samtidigt! E hade med sig en kompis och han trodde nog inte vi var kloka!! E och J stod upp på baksätet genom takluckan och skrek kör fortare!!
Vi har varit på kärringbergets badstrand idag. Det började åska på slutet så vi trampade hemåt så fort cyklarna gick och hann precis innanför dörren innan det kom en regnskur!