måndag 28 september 2009

Riedel konsert!


Här här min söta "Lilla-Ida" redo att ge sig iväg inför den stora konserten, lite pirrigt var det...

Hela kören sjunger.

Här är J:s teaterinsats som Lilla-Ida tillsammans med hennes kära katt. De sjöng sången lille katt.


......och sist, men absolut inte minst!!! Den store mr Georg Riedel himself!


lördag 26 september 2009

Ösgelisda


Min lilla 6-åring håller för första gången på att skriva sin första alldeles egna "ösgelisda" (önskelista) till tomten.... det gäller att börja i tid! En av sakerna på denna lista är : jurtilagon (djur till lagår´n). Hoppas tomten förstår ......

måndag 21 september 2009

Spik i foten....



Igår kväll tog maken itu med att ta hand om en brädhög han och hans "bästa" vän kastade ut genom fönstret i vårt blivande gästrum-kontor i fredagskväll. Det stack nämligen upp spikar i denna brädhög och han var rädd att barnen skulle kliva in en spik i foten...... Han började såga upp i lämpliga bitar att lägga i kaminen och snubblade naturligtsvis efter en stund och klev rätt på en spik med foppatofflorna!! Aj aj aj,,,,, spiken gick rätt in i foten! Inte nog med att hans "bästa" vän "hittat" på en massa jobb hemma hos oss, nu har han även gjort honom till invalid......!

lördag 19 september 2009

Fullspäckad lördag!


Dagen har verkligen varit fullspäckad idag! För det första fick vi ett efterlängtat besök av mormor i morse. Sedan var det dags att åka in till stan för både shopping och "konsert" besök. Jag strulade till allt som vanligt med att räkna fel hur många personer som ryms i en bil...... Det slutade med att jag fick köra in till stan i 2 omgångar. Först med sonen och en kompis till honom som ville hänga med (kompisen trodde först att det skulle på SPA och inte stan) hi hi hi..... Sedan åkte jag hem igen och lastade in mormor och J med kompis. Jag och småbrudarna gick på en mycket välbesökt underhållning på biblioteket i form av Smultron och Sång. Lika populära som vanligt....... Otroligt svängig musik med mycket rörelser. Sedan dök killarna upp så då var det bara att hitta åt mormorn mitt i affärsdjungeln..... Det var otroligt mkt folk på stan idag! Killarna begav sig hem med buss efter att E fått sig ett par skor av den snälla mormorn. Vi tjejer gick senare och njöt av lite mat på Torget. Gissa vad J åt.....? Ja, givetvis pannkaka ;) Sedan blev det skojakt till mormorn och slutligen fick lillgumman också sig ett par nya skor som hon var så nöjd över att hon höll på att spricka! Sprang i allafall som en tätting på stan känns det som..... När vi kom hem var det dags för lite fika och sedan middag. Efter middagen begav sig mormor hemåt och jag bakade 4 limpor. Varför inte bara sitta ned och ta det lite lugnt?? Nej för katten - fram med degbunken bara!! Mannen kom hem här på kvällskvisten efter en dag i älgskogen och blev riktigt lycklig över att få avsmaka lite varmt bröd! Ikväll har det även varit en riktigt smygarkväll ute för killarna i kvarteret. Kurragömma mm med ficklampor är väl livet? Tänk om man kunde få backa 25 år och uppleva en sådan kväll igen? Hur som helst kom sonen in först vid halv elva och då bara för att hämta täcke och kudde för att sedan bege sig till grannen för övernattning där.

fredag 18 september 2009

Full fart mot helgen!



Har lockats av reklamen att man ska äta kyckling på fredag och sett ut ett nytt recept på kycklinggratäng med en massa mums i! Hoppas dock hitta en finare kyckling på ICA än denna här..... ;) Blir maten lyckad lägger jag nog ut receptet här. Sitter och skriver inköpslista och snålvattnet rinner........ vill lyxa till med lite god middag ikväll när hela fam är hemma, i morgon är ju M borta..... blir nog lite vitlöksbröd och ett gott vin till också. Är även sugen på någon smarrig efterrätt, kan hända att man slänger ihop en kladdkaka. Tror jag måste ta och äta lunch nu snart, blir väldigt hungrig av detta planerande....!

Ha nu en jätte trevlig helg!

torsdag 17 september 2009

Flickan som lekte med elden



Är just hemkommen från bio, har sett Flickan som lekte med elden. Hade förmånen att se den kvällen innan den har premiär! Gratis dessutom och givetvis ingick popcorn och dricka...... inte lite märkvärdig jag känner mig.... ;) Filmen var kanonbra! Grymt otäck! Tur jag hade min bästis med mig ;) Vid ett tillfälle vrålade i stort sett hela salongen till! Gå verkligen och se denna film på bio -en verklig filmupplevelse!

onsdag 16 september 2009

Min lilla guldlock!

Jag och barnen åkte in en sväng på stan ikväll. E hade träff med badmintongänget på Intersport för att köpa nya dressar. Även gitarren hans skulle in på service så vi åkte iväg i god tid. Hade tur och fick klipptid för lilla gumman som var i stort behov av toppning. Jag lämnade henne hos frissan och sprang iväg till musikaffären och när jag kom tillbaka var klippningen redan klar och frissan som inte hade någon kund efteråt passade på att göra lockar i hennes hår! Gissa om J var lycklig!!!?? Nu blir det väl svårt för min lilla guldlock att lägga ned huvudet på kudden ikväll..... hon kanske måste sitta och sova? ;)

tisdag 15 september 2009

1-års kalas!!!



Vill fira mig själv och min blogg! Tänk att jag hållit på ett helt år!! Jag som trodde att jag inte ens kunde lägga in bilder? Kul att man vågar prova och tro på sig själv ;) Har just gjort en tillbakablick på sept -08, vad kul det var! Kul att ha en sorts dagbok, fast med bilder!! Tänk vad barnen har vuxit på ett år och vad mycket jag glömt att vi gjort! Utmanar er alla läsare att börja blogga! Det är hur kul som helst att "gå tillbaka i tiden"!

Tack för titten!!

måndag 14 september 2009

Kvällsbild från sjön....


Tog den här bilden i helgen när vi var ute på MC hela fam. E hade sin cross och vi lånade farfars 4-hjuling. Vi körde ner till sjön och njöt en stund......
Inget nytt att förtälja idag....... bara måndag. Har börjat gå igenom en massa pärmar då vi snart har miljörevision på firman. Mkt pappersarbete de närmaste dagarna (puh)!
Har just kommit hem från barnens träningar ikväll, de sitter och kvällsfikar just nu och sedan ska jag och lillgumman upp och läsa godnattbok medan storebror hugger in på veckans läxa.
Ha en trevlig vecka! Snart är det fredag igen ;)

söndag 13 september 2009

Helgen är slut....


Nu har jag fått hem mina älgjägare. Ingen lycka denna helg tyvärr men de har haft härliga dagar ute i skogen iallafall....... Visst ser väl E ut att njuta?

lördag 12 september 2009

Hösten är här!


Nu är hösten här på riktigt! Åtminstone i "hemtrakterna". Vi blev riktigt förvånad när vi anlände i torsdagskväll och björkarna var gul/brun och hade tappat mycket blad. Ett annat säkert hösttecken är ju även älgjakten. Sonen har glatt klivit upp på mornarna för att bege sig ut i älgskogen. Tyvärr har det inte blivit något resultat för dem i helgen. Men under veckan har det skjutits en kalv så vi har fått vår ranson av kött för i år. Det är så skönt - allt är paketerat, malet och i frysen! Jag och lillgumman har åkt hem en dag tidigare pga kalas..... Vi har även skeppat iväg rutschkanan som vi sålt på Blocket idag! Har även sålt lego som gick åt som smör i solsken och imorgon kommer det några som vill köpa J:s säng! Tänk vad allt går lätt att sälja på Blocket...... ;)
Ha en fortsatt trevlig helg!

onsdag 9 september 2009

Lite nytt i gummans rum.....

Ikväll har J och jag varit på stan en vända.... Hon ska på två kalas i helgen så det behövde inhandlas lite presenter! Ett av kalasen är ett pyjamasparty så vi fick till att köpa ett nytt snyggt nattlinne ;)
När vi var på Leklust "sprang" vi på väggdekorationer..... Jag har länge velat ha något passande till J:s rum på den vita väggen men inte hittat det rätta..... Gissa om jag blev glad när jag fann dessa?! Det är en mätsticka i stjälken. Vi är lika förtjusta över resultatet både gumman och jag.... Priset var ju även överkomligt, betalade bara 69.50! Det var lite knivigt att klistra upp denna men J hjälpte mig och hon tyckte det var roligt att kunna vara en hjälpande hand när jag satt fast lite här och där i blommor och blad....... ;)


Lite närbilder på änglarna på toppen.....



tisdag 8 september 2009


Känner mig riktigt stolt över mina dagliga cykelturer till och från jobbet! Har nog bara tagit bilen 3 ggr sedan semestern! Det blir ca 1.5 mil om dagen! Backarna går hur bra som helst nu - inte som i början då jag trodde jag blivit astmatiker......! ;)
Ikväll har jag varit på föräldramöte på J:s skola. Jag har fixat och donat lite i vår "nya" hall på övervåningen. Den nya byrån är ihopskruvad och tavlor och lampor är på G! Hoppas vi snart ska påbörja vårt nya projekt...... vi ska fixa kontoret och ev blir det ett gemensamt gästrum där också. Det ska rivas lite och fixas först! Det befintliga gästrummet just nu blir vårt nya "jätte" förråd. Än ligger allt på planeringsnivå men vi har sett ut tapeter samt golv. Det känns verkligen kul men det blir nog väldigt mycket jobb! Synd bara att det är älgjaktstider nu....... allt stannar liksom upp!!

lördag 5 september 2009

Pizzakväll


Ikväll har vi varit och ätit pizza hos våra vänner utan kök. Passar utmärkt att träffas och ta hämtmat - allra helst just nu då de inte har ngt kök. Vi fick en underbart god blåbärspaj till efterrätt med världens godaste pajdeg som smakade knäck! Sedan blev det förstås lite gott vin och tilltugg. Är hur mätt som helst! Vi såg även filmen Nina Frisk som ingen av oss sett tidigare - riktigt bra ända till slutet!
Vi har annars haft en rätt lugn lördag, J var på extra körövning på förmiddagen inför stundande konsert med Georg Riedel. Jag passade på att åka på BOOM och inhandla ett tvåvånings fruktfat jag sett där för ett tag sedan. Under eftermiddagen spelade jag och lillgumman spel och lade pussel - hade så mysigt, så lugnt och skönt att hinna umgås med barnen ibland..... Gubbarna i familjen var på firman och hade något BMW-projekt på gång...... får se var det slutar.....? M hann även med att måla hallen på övervåningen innan vi var bortbjudna ikväll, det blir så ljust och fräscht däruppe! Nu ska jag krypa i säng och ser verkligen fram emot söndag morgon då vi bara kan ta det lugnt, ingen som ska iväg på något....... kan rakt gå i morgonrock till lunch om jag vill!!!

fredag 4 september 2009

Fredagsmys


Ååååå så skönt det är med fredagkväll..... En hel helg som bara väntar på att få börja! Vi har varit och köpt vägg och takfärg till hallen på övervåningen ikväll. Mannen har målat taket medan jag var borta på kaffe........ visst är jag bra på att planera?
Kvällen avslutades framför tv:n med lite fredagsmysgott tillsammans med barnen. På tv-bänken tronar nu denna tjusiga ljusstake som jag suktat efter ett tag.......
Trevlig helg till er alla!

Jag är så nöjd!

Ja jag är verkligen nöjd efter denna arbetsvecka! Har hunnit allt och lite till! Arkiveringen är klar, grävt mig in i arkivet och rensat ut gamla papper - full koll på allt där nu samt städat kök och kontor! Jag tog mig även i kragen och gjorde ett blomsterarrangemang jag tänkt göra länge. Köpte blommorna för ca 1 år sedan men har aldrig tagit itu med detta, men nu helt plötsligt kände jag att stunden var inne för det ;) Blev riktigt nöjd med dessa "skrotiga" blommor i ett gammalt bildäck - passar ju liksom på firman....... det sitter på väggen på mitt kontor! Skulle tro att "mina" gubbar här tycker jag är bra tokig!!! ;)

(klicka gärna på bilden för förstoring)

onsdag 2 september 2009

Brittsommar!

Riktig sommarkväll även i kväll! Termometern är uppe i 17 grader och det är helt underbart ute! Blommorna i mina blomlådor trivs som aldrig förr! Var tvungen att ta kort på min lilla låda utanför tvättstugefönstret, jag funderar varje år vad jag hade förra året och hur många plantor mm. Därför har jag tagit bildbevis för att komma ihåg vad jag hade...... tänk vad en blogg kan vara användbar ;)
Jag och barnen har varit en sväng på stan ikväll. J behövde nya stövlar och E behövde en klippning. Men vi hade bråttom hem eftersom E och en kompis skulle iväg på firman till crossbanan och cykla BMX......... vi som så gärna ville spana in lite kläder........ Jag skjutsade killarna dit och eftersom de ska åka med M hem ville han ha audin och cykelstället så jag fick lov att ta den bil som bjöds - en automatväxlad! Har aldrig i mitt liv kört en automatväxlad bil! Gissa hur många gånger jag pallnitade???!!! Jag var nära att bli överkörd i en korsning då jag skulle trycka in kopplingen...... glömde att det var bromsen........! J satt livrädd i baksätet och höll för öronen och blundade. Hon trodde nog att det var vår sista bilfärd......

3 lobelior och 2 bacopa
(eller som en god vän skulle sagt..... "millionbells",,, han är verkligen världens florist.....)

tisdag 1 september 2009

Energin är på topp!


Idag har jag haft en väldigt effektiv arbetsdag. Det är nog nu först som jag riktigt kommit igång efter semestern....... Jag har arkiverat en hel massa som legat i månader, börjat städa och imorgon tror jag att jag ger mig på arkivet och rensar ut allt över 10 år! Sedan ska jag storstäda kontoret........ oj vilka planer, får se vad det blir!
Ikväll gjorde jag en supergod kycklinggratäng, barnen är förtjusta nu när vardagen är tillbaka och mamman börjat testa nya recept från matklubben igen...., ingen snabbmat här längre! Hur bra som helst med veckomatsedel....!
Ikväll var jag och träffade en god vän på ett café i stan - mkt trevligt :) Jag fick skjuts in och valde att promenera hem - en härlig promenad på ca 7 km. Solen lyste och det var helt vindstilla och 15 grader varmt! Härligt! När jag kom hem fortsatte jag lite med vår nya klädkammare, det växer sakta men säkert sig fram. Ett av förråden är redan klar! Det blev hur bra som helst!
Ska nu gå och lägga mig så jag orkar med alla projekt jag planerat för morgondagen på jobbet!

Höstaktiviteter



Med skolstarten brukar ju också kvällsaktiviteterna starta och så även hos oss. Ikväll var det första badmintonträningen för E. J var mer sugen på någon egen aktivitet så hon ville hellre sjunga i kör. Gissa om jag är lycklig att kören är samma dag, samma tid och på samma plats som badmintonen!! Kulturskolecentrum och badmintonträningen ligger bredvid varandra! Hon blev dock lite sugen på badminton när vi tittade på träningen sista kvarten men hon tyckte att det var mindre jobbigt att sjunga..... Dessutom är det en väldigt rolig konsert på gång för dessa små sångfåglar! 27 sept ska de nämligen få vara med och sjunga på en stor konsert med en symfoniorkester samt den store kompositören Georg Riedel!! Upphovsmannen till alla vackra barnvisor till bl a Astrids Lindgrens filmer!!