lördag 31 oktober 2009

Bus eller godis??


Barnen och två av deras kompisar "spökade" ut sig ikväll och gick ut på bus- eller godis turné. Kul för dem - men helt ärligt tycker jag inte riktigt om denna grej..... men de har verkligen sett fram emot detta hela veckan och det var så roligt att se deras förväntan medan de sminkade sig.
Lillasyster har varit på kalas idag på Airworld. Jag passade på att åka och jobba under tiden. Mannen var hemma och "snickrade" på gästrummet som snart börjar bli klart. Har just ätit pizza och ska försöka orka ta bort disken....... Vi är bortbjudna senare ikväll och det ska bli ett skönt avbrott från vårt byggande för en stund..... Det ringde just på vår dörr och där stod 2 häxor som ville ha godis, skönt att det inte bara är våra barn som springer runt och tigger....


torsdag 29 oktober 2009

Heldag på stan!


Idag har vi gjort en heldag på stan. Vi åkte hemifrån strax innan kl 11 och var inte hemma förrän efter kl 18! Vi har shoppat lite kläder, halloweensmink, presenter mm..... Vi har ätit lunch på Subway och fikat på port 9 innan vi avslutade dagen med ett biobesök. Vi såg filmen UPP och den får klart godkänt! En heldag alltså! Nu ska jag bege mig bort mot gästrummet och tapetlimning!
Ha det så gott!

onsdag 28 oktober 2009

Halloween på ingång...


Ikväll har det varit pumpalyktstillverkning! Barnen ville inte ha en "traditionell" pumpa i år utan vill hellre att det skulle vara en korsspindel som lyste. Det var inte lätt kan jag säga men visst blev resultatet riktigt läskigt?... Vi blev nöjda iallafall.
Har nu gjort helg på jobbet och ska vara hemma och bara ägna mig åt barnen...... imorgon blir det stan mest hela dagen. E behöver klippa sig, barnen vill äta lunch på subway, de behöver göra lite inköp inför halloween samt ett biobesök ska vi avsluta dagen med! Vi har längtat efter detta hela veckan! Jag själv ser också fram emot att gå på stan nu när de börjat ta fram julsaker.... ögonen tindrar verkligen när jag ser årets ljusstakar, stjärnor mm.....
Veckan har varit hektisk på jobbet, men det är bara roligt! Jag trivs så himla bra och det är så kul!! Vi har mycket skratt och tokigheter var dag vilket lättar upp stressen när kunder och telefonsamtal hopar sig! Men som sagt så ser jag fram emot att vara ledig 4 dgr nu, mest för barnens skull!

lördag 24 oktober 2009

Hunden ska på kalas!


Idag var lilla J bjuden på maskeradkalas! Hon valde att gå som hund. Denna hundmask köpte hon förövrigt när vi var på Junibacken i somras och hon valde den med stor omsorg kan jag säga - det tog nästan en timme innan hon valt den...... hon vet att jag är väldigt svag för henne när hon har denna söta mask på (tror att det är för att det tog så lång tid för henne att välja den och jag såg hur hon våndades över valet.... gav mig en inblick i hur hon kommer att lösa liknande "svårare" situationer/val längre fram i livet - att välja rätt eller fel) hur som helst vet hon att jag alltid "smälter" när denna åker på. Ofta när hon kommer med denna mask på sig är det bara att fundera vad för "otyg" hon ställt till med! Hon vet att jag inte kan bli arg på henne i denna mundering och sedan kan det väl vara ganska skönt att gömma sig bakom en mask när man känner att man inte gjort riktigt rätt......
E är tyvärr fortfarande inte riktigt pigg! Han har feber ännu efter en vecka. Tempen ligger runt 38 grader och lite däröver..... Hostan har har börjar låta lite lunginflammation tycker jag.... repar han sig inte innan måndag måste vi nog söka upp någon doktor.... Men han är rätt pigg ändå, nu är han ju bara i stillhet men verkar inte hängig iallafall..... Vi sitter just nu och ser en av Harry Potter filmerna och smaskar på skumtomtar.
Vi är nu färdiga med taket och strömdragningen i vårt nya allrum! Med vi menar jag naturligtsvis mannen..... men det låter bättre med vi tycker jag..... ;) I morgon ska vi börja förbereda för tapetsering, förhoppningsvis ska M ha en ledig dag från jobbet, minns nästan inte när han var ledig en hel dag, han har jobbat helg som vardag väldigt länge nu......!! Men skönt att han haft några av våra anställda som hjälpt sig idag trots att det är lördag!
Tack för titten och ha en fortsatt bra helg!

måndag 19 oktober 2009

Har influensan hittat oss nu?


Ja, det verkar inte bättre! E är sjuk sedan 2-3 dgr tillbaka med fruktansvärd hosta och feber. Lite vinglig och konstig i huvudet är han också. Inga övriga förkylningssymtom i övrigt. Jag börjar också känna mig lite konstig i hals och huvud. Kan bero på att jag jobbat hela helgen och är rätt slutkörd på....... la igen bokföringen halv ett i natt.... helknasigt men har inget annat val just nu. Haft dåligt samvete hela helgen pga av att jag jobbat och barnen får hänga med som på ett snöre...... Idag fick E följa med mig på jobbet och ligga i vilrummet på jobbet, hade ingen möjlighet att vara hemma och tyckte han var för dålig för att lämnas ensam hemma. De flesta på jobbet hade liknande sjukdom förra veckan så förhoppningsvis blir ingen där smittad. Har just gjort lönerna klara och ska stupa i säng nu efter jag tagit ned tvätten från linorna och hängt upp det jag har i maskinen, alltid är det något som "måste" göras!!! Trött är vad man blir......!! Gjorde förresten Raspeballer till middag ikväll. Det var verkligen supergott och lätta att göra!

tisdag 13 oktober 2009

Mer IKEA-montering!


Ikväll har jag fått hjälp av sonen med lite montering av IKEA-hängare. Har länge varit ute efter en bättre handdukshängare till duschen men inte hittat någon förrän helgen som var. Helt suverän hängare som heter Molger! Maken håller på att bygga i vårt blivande allrum och jag rensar garderober för att få plats med allt....... verkar vara jag som fått det tråkigaste görat....! Smiter därför till bloggen en stund ;)
Nu är snart veckan halvgjord och det känns skönt med tanke på hur vi har det på jobbet just nu med personal liggandes i svininfluensan...... peppar peppar så känner vi inte av något själva!
Nä, nu är det väl bäst att jag återvänder till gamla filtar och kuddar igen.....
Tack för titten och ha det bäst!!

söndag 11 oktober 2009

En helg som gick ovanligt fort!


Vart tog den här helgen vägen egentligen? Jo, svar IKEA!
Tillbringade hela lördagen i Birsta...... Hela fam åkte dit tidigt på lördagmorgon i sällskap med min mor. Hon var lyrisk att få en dag på IKEA utan stress.... oftast får hon bara åka förbi IKEA i 110 km/h... min far hatar nämligen denna dumma idé Kamprad hade för X antal år sedan...... Denna gång fick hon dock nästan för mycket av det goda ;) Vi åkte dit för att köpa denna bäddsoffa. Glad i hågen fick vi tag på det sista exemplaret de hade i Sundsvall..... gick till utlämningen av varor när vi var färdiga för dagen. Kl var cirka 15.30 och vi hade hållit tidsplaneringen riktigt bra tyckte vi......... döm om vår förvåning när vi får beskedet att soffan låg högt upp på lagret och måste lyftas fram med truck och det kan inte göras förrän varuhuset stängt och allt folk gått ut.....! Ingen hemfärd förrän efter kl 19.00!!!! Hmmm lite väntan blev det ju...... Men som plåster på såren bjöd IKEA på middag och vi hann med fler shoppingrundor. Kl var 20.00 innan vi fått soffan på släpet och kunde åka hemåt....
Idag, söndag har vi haft besök av systeryster med fam. (dock inte L, som var upptagen med annat) Jag och syrran skruvade ihop soffan för att se att den var ok så man inte får några överraskningar när den ska upp i vårt nya gästrum när det blir klart! Köpte en ny fönsterlampa i glas till köket och den var tyvärr trasig..... ringde IKEA och de skulle skicka en ny. Hoppas den håller postens hantering bara.....!
Helgens dråpslag kom dock söndag em och kväll!! 4 st av våra anställda är sjuka och det är förmodligen svininfluensan de fått!! Har även en annan anställd som är sjukskriven och det är verkligen inte roligt att vara arbetsgivare när 60 % av arbetsstyrkan är sjuka!! Usch fy och fasa!! Som det ser ut nu är det bara jag och M som är där imorgon! Hoppas vi klarar oss från att bli sjuka just nu!!
Känns som att denna vecka blir jävligare än jävligast på arbetet!! Hoppas att denna vecka går lika fort som alla andra veckor och att det blir fredag em någon gång.....!

måndag 5 oktober 2009

Filmtips!



Såg som sagt denna film igårkväll. Absolut sevärd! Den är mycket gripande, spännande samt romantisk. Lite av allt helt enkelt......

söndag 4 oktober 2009

Kanelbullensdag!


Dagen till ära har vi ätit kanelbullar! Denna är dock från i somras när vi var i gamla stan och fikade.
Har hämtat hem sonen från lägret ikväll. Trött men helnöjd var han. Mycket spel och fysträning har det varit samt en annat massa skoj! Han vill absolut fara om det blir aktuellt igen - och det är väl det bästa betyget man kan ge?
Skall nu lägga mig och soffan och se hyrd film Slumdog millionaire tror jag den heter.

Sköna lördag.....

Äntligen lördag...... så skönt att bara vara ledig! Fick dock ingen sovmorgon då sonen skulle iväg på badmintonläger och vi skulle samlas kl 08 inne i stan, men var ändå vaken vid 06..... Jag skjutsade iaf till lägret och hade bilen full av förväntansfulla killar som skulle på sitt första läger.... Kul att få åka iväg med kompisar och spela badminton som de alla gillar, sedan få busa runt på en stor skola, käka godis, se på film och vara ute i nattmörkret och grilla korv endast i sken av elden och ficklampor - det är verkligen en höjdare!!! En annan hobby sonen har är sin Mc-cross som han gärna kör så fort han får chansen. Lördagskvällen bjöd på flera timmar scrapping tillsammans med min bästa vän och scrapkompis Annica. Jag åstadkom en dubbel LO med sonen på sin kära Yamaha...... Vi åt god hämtmat, drack gott vin men sedan var vi båda uppslukade av vår hobby! Man blir så inne i det man gör att tiden rusar iväg och man har inte ens hunnit prata med varann....... M & M hade hyrt Män som hatar kvinnor och var helt uppslukade på sitt håll också..... en trevlig kväll!!



torsdag 1 oktober 2009

Frostpremiär!


Imorse var det dags för frostpremiär hos oss. Termometern visade -2,5 grader. Härligt! Men inte lika härligt att skrapa bilrutorna...... men som tur var åkte gubben iväg i gryningen och letade åt kupévärmaren åt mig :)
För övrigt har vi haft en helvetisk vecka på jobbet.... både jag och maken är slutkörda..... tur vi har toppenkillar på jobbet som också ställer upp! Love them!!!
Idag pågår miljörevision här hos oss men är delvis i butiken och just nu sitter jag i telefonkö och passar på att ge ett livstecken..... Nu är det bäst jag avslutar,,,, har plats 4 nu, började på plats 58.....
Ha det bäst!!