lördag 28 november 2009

Konsertdagen...


Vilken dag det har varit. Full fart hela dagen! Först kalas och sedan konsert. Stort tack till alla släktingar som åkt hela vägen för att närvara! Ni är bäst!

Efter konserten åkte vi hem och hade lite adventsfika... gott och mysigt! Sedan var det dags för att föreviga hela tjocka släkten!

fredag 27 november 2009

Laddar inför Nallekonserten...


Hej på er alla! Kul att ni tittar in! Idag har jag varit och klippt mig och färgat på utväxten litegrann. Jag har även varit och plockat ögonbrynen hos självaste fru Svartvadet! Jodå, fint ska det va ;) jag tycker nästan att man kan säga att jag känner Per Svartvadet nu...... eller vad tycker ni? Kvällen har gått fort, vi åkte runt på en del affärer först och sedan har vi gjort iordning lite grejor inför morgondagen. Först är det kalas och sedan är det dags för Nallekonserten där J och hennes kör ska sjunga julsånger. Man får ta med sig nallar och de ska sedan skickas till barn i Lettland. Nej nu ska jag gå och hänga tvätt..... tvättmaskinen behöver också lite uppmärksamhet trots att det är fredagsmyyyyyyyssss......

torsdag 26 november 2009

Om det ändå kunde se ut så här ute......

nu vill jag också ha snö!!! Har adventspyntat klart ikväll.....mysigt..... tänk om det bara kunde vara lite vitt på backen? Lite frost iallafall! Snälla snälla... Men med 6 plusgrader ute verkar det hopplöst. Men det verkar som norra Sverige ska få uppemot -20 i helgen, så kanske.....man vet aldrig! Det lär väl bli snöstorm på söndag bara för att vi ska på IKEA...... det ska bli kul att julshoppa lite! Någon som behöver något? Ser fram emot fredag imorgon. Ska bara slappa och äta någon god middag med lite gott vin..... sovmorgon på lördag och sedan är det fullspäckat schema för oss från kl 13 på lördag, kalas och adventskonsert i kyrkan. Släktingar som kommer, längtar att få ha dem alla här på lite julfika - ska bli så roligt! Har jag nämt att jag vill ha snö?....

onsdag 25 november 2009

Guldbullar....


Har ikväll bakat saffransbullar - eller guldbullar kan man kalla dem, saffranet till dem gick nämligen på 160 kr! Det är inte klokt vad dyrt det blivit! Men det är det värt, det är ju så himla juligt gott :) Vi har just fikat mjölk och varma bullar och lyssnat på Jill Johnsons julskiva. Barnen njuter lika mycket som jag, de har påbörjat adventspyntningen i sina rum ikväll..........

tisdag 24 november 2009

Två sockerbagare det bor i staden.....


I kväll har det bakats pepparkakor här i Villa Matilda! Barnen kavlade och tryckte ut figurer så det stod härliga till! En och annan degbit hamnade i magen förståss..... Nu luktar det verkligen gott här - juligt! Pappan blev lite snopen när han kom hem från hockeyn ikväll och möttes av denna härliga doft!! Nu är det saffransbullar som gäller - om orken finns kanske redan imorgonkväll...... man vill ju ha det klart innan fredagkväll iallafall. Då vill man kunna ha riktigt adventsfredagsmys ;)


söndag 22 november 2009

Helmysig söndag...


Idag har vi haft en riktig vilodag. Vi vaknade inte förrän kl 11.00! Helt sjukt vad jag är trött efter influensan.... Vi hade gäster igårkväll men de gick hem redan vid 22-tiden så jag kan inte skylla på att det blev sent igår! Jag fick gå och väcka barnen och de hade nog sovit till 12 om de fått! Vi åt frukost/lunch och åkte sedan iväg mot stan. Vi gick och handlade en och annan julklapp samt lite annat småkrafs! Vi gick på ett fik och laddade med lite godsaker innan vi begav oss till Paradisbadet. Vi badade några timmar och jag avslutade med en sittning i bubbelpoolen en timme samt en timme i bastun! Guuuuuud vad härligt! Jag är varm än! Har drömt om bastu senaste 2 veckorna!! Sedan svängde vi in på Burger King och gjorde bort middagen där. Kan man ha latare dag? Svar nej!! Men nu håller jag på med bokföringen, inte riktigt lika roligt, hade nog hellre lagt mig i soffan en stund men efter en sån här bra dag är det väl inte mer än rätt att man får jobba lite?

fredag 20 november 2009

Fredagsmyyyyyyyyssss!


Äntligen blev det fredag och dax för fredagsmys! Jag hade sett fram emot att se en film vi fått låna av bästisfamiljen som de hyrt och inte ska lämna tillbaka förrän imorgon. Det var en familjefilm och jag hade laddat upp med godis. Vad händer? Jo, bägge barnen är borta! De sover över hos kompisar...... J kom inte ens hem efter skolan utan åkte iväg till kompis och ringde hem och bad om kudde och tandborste :) E var i allafall hemma med kompis så de åt middag med oss men sedan drog de iväg och skulle ha bastukväll!! Oj vad jag är avis - vill också basta! Så vad har jag då ägnat kvällen till? Jo, jag har städat!! Oj, vad kul! Precis vad man väljer att göra när man är barnfri en fredagskväll..... men nu är det gjort! Vi ska ha gäster imorgonkväll och tänker tillbringa dagen på stan så det känns skönt. Har börjat med morgondagens middag - en tjälaknöl ligger i ugnen. Det blir potatisgratäng och lite kalla såser till - smidigt när man inte vill stå vid spisen timmar innan gästerna kommer :)
Jag hamnade även blad scrapgrejorna ikväll. Var lite sugen på att göra en LO men det blev ett julkort till istället. Har ju en del kvar att göra så det är väl bäst man gör de innan man tar itu med något annat projekt ;)
Ska bli skönt med sovmorgon imorrn! Kliva upp och bara mysa med tidning, kaffe och ring så spelar vi! Det blir toppen!

torsdag 19 november 2009

Medalj-gosse!


Gissa hur lycklig kille jag fick hem för en stund sedan ikväll eller natt ska man väl säga?? Han har varit på badmintontävling, spelat 5 matcher och kom på andra plats i finalen! Går inte att beskriva hans lycka när han kom in genom dörren här hemma. Jag och lilla-syster åkte hem vid 21-tiden, men vi hade gärna stannat men det är ju en skoldag imorgon så vi var tvungen att åka hem och göra kväll. Därför har jag suttit som på nålar här hemma och funderat om han skulle ta sig till final eller inte. Matcherna blev långa och han var inte hemma förrän kvart i elva och det blir nog trött morgon imorgonbitti - men vad gör väl det när man haft medaljregn :-)


onsdag 18 november 2009

Nåldyna....


Då var det gjort! Efter 2 timmars köande varav en timme ute i regnet har jag vaccinerat mig mot svinet..... man lär väl bli förkyld nu efter timmen i regnet....!
Efter vaccineringssticket var det dax för nästa stick - veckans PK! Fick ila iväg till vårdcentralen, hann precis innan provtimmen var slut. Har liksom vant mig vid dessa stick var och varannan vecka... men det ska bli så skönt efter jul då jag förhoppningsvis slipper dessa besök :-)

tisdag 17 november 2009

Många järn i elden...

Det blev en hemmadag idag också med lillgumman. Tänkte att det var lika bra att ta en dag extra. Hon har varit vaken en del i natt pga hostan och var så trött imorse så vi beslutade att skolan fick vänta till imorgon. Många tårar blev det - hon längtar så mycket till skolan......
Jag har utnyttjat dagen till storstädning av sovrummet. Nu är det fräscht och fint där med vintergardiner. Farfar har även kommit med ett vedlass idag så jag och han har hjälpts åt att stappla den. Sedan var det till att byta om och snygga till sig för ett besök på E:s skola och utvecklingssamtal. Nu är jag hemma igen och ska göra biffar och renbädda alla sängar - sedan ska jag iväg på styrelsemöte för badmintonen. Känns hur drygt som helst med mötet, men bara man kommer iväg så går det väl an..... Nej, nu har jag inte tid att sitta här och häcka framför datorn.

måndag 16 november 2009

Så var veckan igång...


Åter en ny vecka. Jag och lilla-J har återigen varit hemma en dag från skola/jobb. Idag har hon varit feberfri och planen är att återvända till verkligheten imorgon. Hon har varit på körövning i kväll och tyckte det var så roligt att komma sig ut lite...... Det är bara en övning kvar nu innan deras adventskonsert i kyrkan. E har haft badmintonträning som vanligt på måndagar, han tränade inför familjedubbelträningen som är på torsdagskväll - då ska han och pappan i huset visa vad de går för! Ser fram emot denna spännande kväll :-)
Har storstädat vardagsrummet ikväll och satt upp julgardiner där......längtar verkligen till första advent.
Det blev ett litet kort ikväll också.

söndag 15 november 2009

skulle bara testa lite....


det där jag bara skulle testa lite blev ett helt kort till slut..... det är så kul att det inte går att hejda sig. Jag har nog varit utan scrapbord lite för länge...... men nu gör jag natt iallafall!
Godnatt!!

Hann med ett kort till....


Det bidde ett färdigt kort till under söndagskvällen.... ska nu tvinga mig själv att plocka bort scrapgrejorna!! Ska bara testa en liten grej först........... :-)

Helgen lider mot sitt slut


Helgen lider mot sitt slut och veckorna lider mot advent! Mysigt tycker jag! Är aldrig så lycklig som när jag får ta fram alla ljusstakar och stjärnor :-) Igårkväll "murade" jag detta kort, skulle bara sitta en liten stund och sedan hoppa i säng, men helt plötsligt var kl halv ett och jag hade precis murat färdigt...... Det var hur kul som helst att mura, men väldigt pilligt förståss! Kommer nog att använda mig av denna teknik vid fler tillfällen, dock inte vid julkort tror jag. Just nu har jag 100 idéer på julkort i skallen! Hade bara tänkt göra olika kort i år, annars har jag alltid massproducerat en variant men inte i år. Därför gör det ju inget att de som läser bloggen ser korten nu, de vet ju aldrig vilket de får hem i lådan!
J:s feber håller i sig än, dock har det sjunkit till 37,9 nu i kväll. Vi blir hemma imorgon iallafall. Har tillbringat några timmar på jobbet idag för att "hitta" skrivbordet under allt som samlats på hög under veckan. Känns skönt att fått en början där, hoppas på att återvända till arbetslivet på tisdag. Nej, nu ska jag ta och sätta lite julkortsidéer i verket!

lördag 14 november 2009

mera julkort....


Även denna dag har gått i pysslets tecken. Jag och lillgumman har återigen hamnat vid scrapbordet och det bidde ett julkort även idag. Har ikväll varit och fått stämplat nya fina tomtar hos vännen och det ska bli kul att börja färglägga dem......
J har varit så jätte trött idag.... legat på soffan största delen av dagen och när vi skulle äta middag vid femsnåret hade hon somnat. Hon sov 1 1/2 timme! Nu ikväll var tempen upp på 38,5 igen. Hon är så blek och vill inte äta. Ikväll var hon sugen på glassdrink så vi slängde ihop en med glass och persikor. Hon tyckte det var gott och jag är ju glad för all "näring" hon får i sig. Hoppas på en bättre dag för henne imorgon! Jag vill ju hon ska bli feberfri så hon kan få vaccinera sig så fort som möjligt nu!
Killarna i familjen har just slagit sig ned framför Die Hard 4 och jag tror jag ska sitta kvar vid scrapbordet ett tag till.

fredag 13 november 2009

Första julkortet är gjort!


Ikväll har jag och lillagumman suttit och myst vid scrapbordet. Jag tillverkade årets första julkort! Det gäller att börja i tid..... behöver bara lite inspiration! Vet att vännen min köpt lite nya stämplar, vill gärna låna...... stor puss till dig så kanske jag har tur! Hör just att barnen ropar att det snöar ute, passar bra en sån här kväll.
Jag fick åka med Lilla-J för ett besök hos doktorn i eftermiddag. Febern steg återigen under eftermiddgen så jag ringde och de ville kolla upp henne. Det hördes knarr i ena lungan, förmodligen lunginflammation på G. Men hennes CRP låg på 20 så vi ska avvakta och se om det vänder av sig själv. Fick ny hostmedicin till natten, så vi får hoppas på en bättre natt i natt.

Vaken natt =(


Så känns den här dagen! Jag kunde inte somna inatt pga knarrandet i mina och lilla-J:s luftrör. När jag väl började slockna studsade lilla-J upp från madrassen hon ligger på bredvid min säng. Hon var alldeles stirrig och ryckig och skulle upp och dricka. Hon var brännhet som en kamin! Stackarn hade över 40 grader i feber! Jag gav henne dubbeldos alvedon och tog om tempen efter en timme och då hade sjunkit till 39,5..... Hon var vaken flera timmar och sprang upp och ned och hit och dit. Vi kom inte till ro förrän kl var runt 06. Konstigt nog så märkte inte han jag delar sovrum med någonting av nattens händelser! Visst är det konstigt?! Nä han vaknar inte förrän jag nöp honom i benet när hans väckare ringde 06,30! Va!? Har ni varit vaken inatt?? Jag har inte hört nåt!! Nu är det väl ok att det är jag som är vaken nattetid då det är jag som är hemma med lilla-J och han jobbar men nog blir man lite fundersam att han inte märker något? Jag hoppas han får vaccinera sig mot influensan snart eftersom han tillhör en riskgrupp! Vilken riksgrupp tillhör han förstår jag att ni funderar, men räcker det inte att han är man??! Det verkar ju vara en riskgrupp för sig (fniss)......
För tillfället har iallafall J:s temp gått ned till nästan det normala, hoppas det var en sista utbrännande febertopp hon hade inatt! Nej nu är det lunchdax så det kanske är på tiden att man tar sig ur morgonrocken!
Skönt att det är fredag och hoppas alla får en bra helg!

onsdag 11 november 2009

Litet hopp om liv.. ;)


Åh fy f*n vad less jag är just nu...... Hade världens huvudvärk hela dagen igår. Kände mig dock lite bättre under kvällen, men just som jag skulle lägga mig fick jag världens frossa. Jag har aldrig frusit så mkt! Sovit skit hela natten, svettningar och frossa om vartannat. Hade nästan 39 graders feber imorse. Huvudet skulle jag helst lägga åt sidan ett tag..... Lillgumman har fortfarande lite feber och denna djävulska hosta sliter i henne hela tiden :( Hon har skött om mig idag må ni tro. Jag har legat i soffan hela dagen och sovit av och till. Det kändes drygt imorse när M åkte på jobbet och jag vet att han inte är hemma förrän efter kl 20 ikväll.... men tur jag har så stora barn som klarar sig rätt bra själv. Men dagen blir ju väldigt långsam för lilla-J men tur att barnkanalen finns. Men jag är så less på denna kanal att jag snart spyr....... tur hon varvar mellan TV:n och datorn, hennes ögon är nog snart fyrkantiga.... Jag har iallafall påbörjat en ny bok idag! Det är Camilla Läckbergs sjunde deckare, jag har inte läst så mkt pga huvudvärken men den verkar lika fängslande som hennes tidigare. Hon är helt enkelt suverän!! Känner mig redan lite piggare efter jag fått klaga lite här på bloggen! Orkar inte laga någon middag utan ringer närmaste pizzeria och skjutsar dit sonen för att gå in och hämta. Jag törs inte gå in själv - en galen tant i pyjamas med håret stretandes åt alla håll!!

måndag 9 november 2009

2 sjuklingar....


Både jag och lilla-J ligger sjuka. Feber, fruktansvärd hosta också känns det som man har en kaktus nere i luftstrupen. J hostade så hon spydde över middagen ikväll, den där stackars lillkroppen borde inte få ha så besvärligt..... Men vi har haft en mysig sjukdag iallafall. Vi har tillbringat mesta tiden framför TV:n där vi sett på film och sovit om vartannat. Sedan ville J gärna scrappa lite, så vi fick till ett och annat julkort. Nu är det till att slöa i soffan igen..... Tycker förresten att det är fördjävligt att man inte får ta prov och se om det är svininfluensa man har, det känns som att de bara vill lura på en att vaccinera sig! Vi kommer nog att vaccinera oss när vi blir frisk - för om detta inte är svininfluensan utan man åker på den sen så blir det nog väldigt tufft!

söndag 8 november 2009

Grattis alla pappor!


Grattis till alla pappor, morfäder och farfäder idag! Vi har grattat vår egen pappa i huset idag med frukost och present på säng! Han har fått en mössa och handskar samt ett bad på paradisbadet! J och jag har invigt nya gästrummet inatt, hon skulle sova över hos en kompis men blev hemma pga hosta samt lite feber. För att kompensera övernattningen fick hon till sin förtjusning sova över i gästrummet med mig ;) Redan kl 05 var hon vaken och undrade om vi skulle gå och väcka pappa nu? Det tog tid för henne att somna om, jag tordes inte röra mig i sängen förrän jag hörde att hon drog djupa sovandetag igen, men så fort jag vände på mig hörde jag ett litet : ska vi väcka pappa nu?? Men pappan fick sova till kl 09, och lilla J sov småstunder men var så spänd på firandet så hon vaknade var och varannan minut =0)
Jag är hes och har väldigt ont i luftrören när jag andas, undrar just om det är svinis? Det blir en innedag idag....... ganska skönt med en latardag!

fredag 6 november 2009

Palt i bullformarna eller bullar i grytan??

Skönt med fredagkväll.... har haft en liten hektisk avslutning på veckan. När jag "kvällat" på jobbet åkte jag hem för att tillbringa några timmar vid spisen..... Jag hade lovat att ställa upp och baka bullar inför morgondagen när det ska vara öppethus på J:s skola. Vi fick även besök av farmor och farfar och jag gjorde därför palt (raspeballer) till middag. Det slutade med att bullbakningen och paltkokningen krockade lite...... visste nästan inte vad som skulle ner i paltgrytan och vad som skulle ned i bullformarna ;) Men palten blev bra och smakade inte kanel så jag hoppas därför att bullarna imorgon inte smakar palt! Huvudsaken är väl ändå att det inte slutade med pannkaka av alltihop :)

Här sitter lilla-J och myser hos farfar när han uppvaktas lite i förväg på farsdag......

E har just för tillfället bakat en "vulkan" här ikväll.... den ska visst få ett utbrott imorgon! Spännande värre!!
J har just gått i säng och jag och killarna ska sätta oss och se Harry Potter, jag tror vi är på del 3 men är inte riktig säker eftersom jag lätt somnar framför TV:n......
Har just tagit mig ett gott glas rött vin - tunnar ut blodet lite då mitt INR inte var särskilt bra vid provtagningen i veckan... ska tillbaka igen till veckan - blir jäkligt less på allt springande på vårdcentralen....... Funderar även starkt på att gå och värma lite glögg - det kan man aldrig få för mycket av!
Tack för titten och hoppas ni får en bra helg!

torsdag 5 november 2009

Nya rummet!


Här är vårt nya fina gästrum/kontor! Älskar tapeten som är vit med glansmönster på. Soffan är en hörnbäddsoffa så våra gäster ska få plats =0) Gissar att jag kommer att tillbringa många timmar i detta härliga rum, dels vid datorn, scrapping vid all fri yta jag fått på bordet och långa mysstunder i soffan med familjen eller en god bok ;)

Titta det snöar!

Till hela familjen förtjusning hade gräsmattan förvandlats till vinter under natten. Vitt och fint lyste snön! Barnen var snabb upp ur sina sängar må jag säga, även jag måste jag erkänna när jag fick höra att det snöat. Det har fortsatt under dagen och nu ikväll snöar det också litegrann. Härligt! M drömmer nog om att ta fram skotern! Hoppas bara att inte detta regnar bort utan att det blir lite kallare...... Sitter just nu i det nya rummet! Det blev hur fint som helst! Ska försöka ta några bilder ikväll och lägga ut.