måndag 29 november 2010

Smink-lycka

I dag har premien som Lilla J valt, från jultidningsförlaget kommit! Lyckan var stor! Gissa om här ska sminkas??

Som tur var hade hon en kompis här som var lika sugen att hugga in på allt smink som henne!

Kanske lite väl färgstarkt - men snyggt ;)
För övrigt så har barnen fått jättefina premier för jultidningarna.... många bra filmer - hela DVD boxar, X-box spel samt Wii-spel......

söndag 28 november 2010

Första advent

Idag har vi haft julpysseldag med bästisfamiljen. Vi pysslade hela förmiddagen med julkort, pärlhjärtan och sockerbitslyktor. Sedan åt vi tomtegröt till lunch innan vi begav oss ut på stan för skyltsöndag! Vi strosade omkring på affärer och julmarknad..... barnen åkte häst och släde - en riktigt bra första advent! Mitt på torget satt tomten... 3 timmar i -15 graders kyla! Han pratade med alla barn som ville gå upp till honom och säga vad de önskade sig i julklapp. Lilla J stegade upp till honom och sa att hon önskar sig örhängen..... samtidigt passade hon på att fråga tomten om han fick lön för att sitta där och hur mycket isåfall???!!! Ja ja... hon håller väl på att kolla upp vad det är lönt att utbilda sig till ;) Om några år kanske hon beger sig till nordpolen för att skaffa sig ett yrke ;)

Vi avslutade skyltsöndagen med att äta middag på the merry can, en ny amerikansk restaurang med lite annorlunda koncept.
Nu blir det glögg och film..... Kommisarie Späck!

En julklapp till Lettland...


Vi packade en bananlåda full med lite proviant till behövande som hoppets stjärna tog emot på arenan en kväll. Det kommer att levereras till jul till behövande familjer.... Vi la i bl a tvål, spagetti, makaroner, godis, te havregryn och tre små leksaker samt lite kläder..... Så lätt att räcka ut en hjälpande hand till behövande =0)

En sockerbagare här bor i staden....


På lördagkväll var det Nallekonsert i kyrkan. Ifjol var lilla-J med eftersom hon var med i kör men i år fick hon återigen vara med pga att det var mycklingskolan som stod för sången! Jättekul och verkligen en bra start på adventshelgen! J och en av hennes bästa kompisar fick dessutom klä ut sig till sockerbagare i ett av numren.... de var så sööööööta som små sockerkringlor ;)

Kyrkobesökarna hade med sig nallar som rädda barnen skickar vidare till barnhemsbarn i tredje världen. Se vilken härlig samling nallar det ligger på och vid flygeln.....


Även predikstolen var full av nallar! Vilken lycka dessa nallar skall göra för de föräldralösa barnen!

Granen står så grön och grann på torget.....


Blev rätt förvånad häromdagen när kommungubbar samlades utanför huset och började avverka! Grannen hade en stor fin sibirisk ädelgran på tomten som han ville bli av med, smart nog ringde han kommunen och undrade om de inte ville ha den som adventsgran på stan? De tog ned den och återkommer till våren för att ta stubben oxå.... Så nu har vi ny utsikt från vår gård och inne i stan står den finaste granen någonsin och lyser =0)


onsdag 24 november 2010

Man lämnar spår i cybervärlden ;)

Hej Ulrika!

Vi har statistik för vår webb nu... såg att det var några besök som kom från http://tittaintillmig.blogspot.com/
Jag kollade vem det var och jag gissar att det är du som är skribent för den bloggen!

Du är ju grym på att skriva... har inte du chans att hjälpa till med att skriva på FV-webben?




Detta mail låg i min mailbox en dag och jag blev så glad och smickrad att jag genast tackade ja till erbjudandet ;)
Man glömmer lätt att man lämnar spår i cybervärlden, men på vissa ställen är det ju bara positivt att man syns!!

torsdag 18 november 2010

Sorg...


Idag har vårt lilla Bessie-marsvin fått vingar och flyttat till himlen. Hon hade slutat äta och dricka sedan en vecka tillbaka, märkligt tyst när jag rör mig härnere på kvällarna..... Varje kväll när barnen lagt sig och hon hörde mig i köket började hon alltid "ropa och vissla" efter mat! Hon visste att jag alltid brukade ha något gott med mig upp när jag gick upp och kollade till barnen innan jag la mig! Otroligt vad så små djur kan vara kloka :)
Ikväll har jag varit på veckans andra afro-pass! Blev så glad när jag såg att det var även på torsdagar nu..... men det var tyvärr bara en engångsgrej pga aerobics var inställt... :( Hur som helst saknade jag tisdagsledaren! Hon är helt underbar och kvinnan som ledde ikväll som gapade och skrek var sadist som älskade att se oss slita och lida kom jag fram till under passet.....
Men innan slutet och alla rörelser satt kändes det ändå rätt bra ändå..... men tacka vet jag tisdagarna!!

onsdag 17 november 2010


Hade så fin rimfrost på altanen imorse - synd bara att det inte gick att fota.... hittade inte mitt andra objektiv..... men hoppas det syns att det ser ut som glitter som hänger ner och en stjärna i mitten....!
Har varit på hundkurs i kväll men det var tyvärr bara Brolle, jag, Maria och Pilen så vi tog en prommis nere vid prästänget istället.... mysigt med alla småstugor där....
Fick världens ryck när jag kom hem och tömde kylen på rubbet och skurade där..... har mkt energi kvar efter gårdagens afro..... imorgon ska jag på afro igen - lycka när de börjat med det 2 ggr i veckan....!! Hoppas det blir bestående! Jäklar vad energi jag ska få inför helgens besök i Östersund ;)

torsdag 11 november 2010

Guldgossen min!


Ikväll var det dags för årets familjedubbel. E kämpade tillsammans med pappan hela kvällen lång... från 17.00 till 21.30... de tog sig till final och VANN!
Jag gjorde smörgåsar till kvällens tävling.... 100 st närmare bestämt...! Åkte hem i god tid från jobbet för att slippa stressa och vad händer? Jo hundjäkeln smiter för barnen i dörren och beger sig upp på elljusspåret som en raket...... Det tog oss nästan en timme att få tillbaka honom, han kände nog på sig att han skulle bli ensam hemma ikväll..... Han har aldrig stuckit på liknande vis förr :( Kanske kände han av någon löptik.....

Gamla sovrummet!


Nya sovrummet!







torsdag 4 november 2010

Se & hör

Köp senaste numret av Se & hör som kom ut idag 4/11. Lilla J är med på en bild där hon sitter på starke Magnus Samuelssons axlar när han besökte Ö-vik för 1 1/2 år sen!

tisdag 2 november 2010

Summering.....

Har haft en fantastisk helg! Till att börja med så var det en underbar show med Martin Stenmarck, Brolle mf l på Ladies Night...... Två timmar som flög iväg!
Söndagmorgon begav vi oss till Sundsvall, vi tillbringade dagen på Birsta och det var rekordlånga köer på IKEA, värsta julhandelsköer..... Köerna var nästan hela tag det själv lagret..... Hittade ett bord jag ville ha till soffan i gillestugan.... det hette Vejmon och jag ville ha det i björk.... naturligtvis var det slut på det....... Men det skulle komma in 5 st på måndagen och vi svängde in där innan vi åkte hem och jag fick tag på det...... barnen fick sitta som packade sillar i bilen...... Glömde både takräcke och takbox...... sen hade jag ju inte planerat att köpa nytt bord heller..... Men nu är det här iallafall. I låda än pga att vi kommer att flytta sovrummet dit medan vi tapetserar det...... Men det kliar i fingrarna att montera.....
Vi bodde en natt på hotell Södra Berget, hade det lugnt och skönt.... sov 11 timmar....
På måndagmorgon åkte vi först på stan, det var främst sonen som ville handla kläder!!! Vi hittade en hel del.... bl a koboltblåa chinos som han blev helnöjd med =0) Det är verkligen mycket färger för killar i år - helkul..... ! Kul att han blivit så intresserad av kläder..... Lillasyster köpte en finklänning och paljettbolero - helsnyggt! Nu väntar hon bara på passande fest ;)
Efter vi sprungit på stan gjorde vi ett besök på Himlabadet - en stor besvikelse..... Mycket strul.... lite bassänger..... dåliga rutschkanor....... Ska jag nämna en sak som var bra (förmodligen den enda också) var inredningen i själva äventyrsdelen.... Det var mkt naturtrogna björkar, tallar, granar, ormbunkar och lingonris..... istället för plastiga blekta palmer som vi har på vårat Paradisbad..... Mitt i deras bad som verkligen var norrländskt fanns en stor kolmila.... Det var en grotta som var utformad som en kolmila, det var varmt och skönt vatten där, orangebelysning som gjorde att det nästan syntes som det brann där i... men ni kan gissa hur ljudet var i den.... instängd i en kakelgrotta blir resonansen enorm.... man fick hålla för öronen där inne.... verkligen stor miss!!!! Nej, Himlabadet blir tyvärr dissat av vår familj....... Inte värt ett besök!
Idag har jag varit ledig, har inget fritids denna vecka... vill lilla J också ska få ha höstlov..... synd bara att de mest bråkar med varann......! Skall åka och jobba en stund imorgon, skönt de klarar sig själv en stund iallafall.......
Var ute på promenad imorse och hade ingen hund - han är hos farmor och farfar då vi varit borta, kommer förhoppningsvis hem imorgon.... tog iallafall kameran med mig istället för hund, synd bara att det inte var lika soligt ute som det varit andra morgnar när jag varit ute och gått med hund men utan kamera ;)