tisdag 16 mars 2010

Ipren-mannen!


Här är min alldeles egna lilla Ipren-man! Dock mycket sötare än orginalet på TV:n - inte lika störande heller :) Men än hur intelligent den värktabletten är så är det ingenting som små valpar skall äta.
Lillgubben fick tag på en karta Ipren på jobbet igår. Vet inte riktigt hur mkt han fick i sig men troligtsvis 2 tabl. Ringde vet på djursjukhuset här i stan och de ville att vi skulle komma eftersom han är så liten. Väger bara 4 kg.
Vi åkte in och först fick han en STOR skål med smaskig mat! Vilken restaurang!!! Hit tänker jag gå ofta, tänkte nog Brolle.
Efter den stora portionen var det dax för en morfinspruta i nacken - 2 min senare började kräkningarna..... oj vad han kräktes.... allt innehåll i magen kom upp i omgångar.... Jag och en vet. ass. gick igenom spyorna för att hitta tabl rester och vi hittade en hel samt lite rester från en. Han hade då haft tabl i magen ca 1 timme - trodde de skulle lösts upp fortare, men det kanske är annat med människomagar.
När han kräkts färdigt tyckte vet. att det var bäst att vätska upp Brolle lite. De satt en kanyl baki nacken och kopplade dropp. De ville ha in vätskan fort och använde därför lite handstyrka för att pusha in vätskan fort. Det gör ju fruktansvärt ont och det blev stor vätskebulle under huden på stackars Brolle. Han skrek och skrek och skrek och skrek ännu mer!!! Han sprattlade så mina armar blev sönderrispade. Nålen åkte ur en gång men de ville ha in mer vätska så därför började vi om igen. Denna gång klarade han inte av smärtan av vätskan. Han skrek än värre och fick till slut panik. Han gick inte att lugna, vi fick ta en filt och rulla in honom i med huvud och allt - gömde honom helt enkelt. Bästa sättet att lugna ett djur i panik. Till slut lugnade han ner sig. De ville försöka med mer vätska men jag vägrade. Vet. tyckte ändå det var klokt beslut eftersom vi skrämt honom nog.
Hoppas att han inte får några bestående men efter denna behandling! Skall tillbaka med lånad filt från djursjukhuset, tror Brolle får följa med för att se att det inte är bara farligheter där!

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj oj stackars Brolle, bara han inte får några men av denna behandling, låt han följa med på djursj. utan att göra något ska du se att det säkert går bra.
Ha en fortsatt trevlig dag o vecka. Mvh ditt ex